Αφιέρωμα στα «παιδιά της Κατοχής» από την «Αφύλαχτη Διάβαση»

Αφιέρωμα στα «παιδιά της Κατοχής» από την «Αφύλαχτη Διάβαση»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (25/10/2021).

25 Οκτωβρίου 2021

Η σειρά ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη τιμά την επέτειο του «ΟΧΙ» με ένα ξεχωριστό επεισόδιο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στις 11.00 στο Πρώτο Πρόγραμμα 105.8. Για δύο ώρες η «Αφύλαχτη Διάβαση» θα είναι αφιερωμένη στα «παιδιά της Κατοχής», με μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν σε νεαρή ηλικία εκείνη την περίοδο. Μέσα από το δημόσιο ενημερωτικό ραδιόφωνο θα ακουστούν ιστορίες αντίστασης κατά της φασιστικής και ναζιστικής Κατοχής, που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

-------------------------

Η Ρίτσα Μπιζόγλη και η Ιωάννα Γεωργακοπούλου στο «The 2Night Show».

Την παρουσιάστρια του Σαββατοκυριακάτικου κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την περσινή νικήτρια του «The Voice», φιλοξενεί απόψε στις 23.30 στην εκπομπή του ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η Ρίτσα Μπιζόγλη μιλά για τις σπουδές της, το πως την κέρδισε η δημοσιογραφία, την καθημερινότητά της, το πως αντιμετωπίζει τις άσχημες ειδήσεις και τα backstage τους. Και η Ιωάννα Γεωργακοπούλου μιλά για το μουσικό σόου που την ανέδειξε, τη σχέση της με την «coach» της, Έλενα Παπαρίζου, την Eurovision, τα ελληνικά τραγούδια και το πρόβλημα όρασης που αντιμετωπίζει.

-------------------------

Ο Γιώργος Χρανιώτης στις «Απλές Κουβέντες».

Τον δημοφιλή ηθοποιό υποδέχονται στο στούντιο της εκπομπής τους οι Σπύρος Ανδριανός, Χρήστος Παπανίκας και Θέμης Καλόγηρος, απόψε στις 00.30. Ο Γιώργος Χρανιώτης μιλά για την φιλοσοφία και την στάση ζωής του, την υποκριτική, την οικογένειά του, τα ταξίδια που έχει κάνει, το σερφ, τον πατέρα του, την συμμετοχή του στο «Survivor», τα social media και το πως έφτασε πολύ κοντά στην αυτοκτονία πριν χρόνια.

-------------------------

Ο Πύρρος Δήμας στο «Ενώπιος Ενωπίω».

Τον κορυφαίο Ολυμπιονίκη και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής άρσης βαρών, φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή του ο Νίκος Χατζηνικολάου, την ερχόμενη Πέμπτη στις 23.30. Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την διαδρομή του στον χώρο του αθλητισμού, την εγκατάλειψη της άρσης βαρών, τα πρώτα του βήματα στη Βόρεια Ήπειρο, την γυναίκα του που «έφυγε» από τον καρκίνο, τα 4 παιδιά του, την πολιτική και τα όνειρά του.

-------------------------

Σε νέες ημέρες και ώρες το «Familiar» του Open.

Στο καθημερινό πρόγραμμα μετακινείται από αυτή την εβδομάδα η εκπομπή της Μυρτώς Κάζη και του Ετεοκλή Παύλου, και θα προβάλλεται στο εξής κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 15.00. Στις 28/10 καλεσμένες θα είναι η Μαρία Ματσούκα, η οποία μιλά για την εγκυμοσύνη της, τον γιο της και την αδερφή της, Δήμητρα Ματσούκα, και η Ελισάβετ Σπανού που μιλά για την απόφασή της να καταψύξει τα ωάριά της. Και στις 29/10 μιλούν η Πέννυ Μπαλτατζή, για τις άτυχες εγκυμοσύνες της και τις προσπάθειες που κάνει για ένα δεύτερο παιδί, και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς». Επιπλέον, η κάμερα της εκπομπής θα επισκεφθεί την έδρα της «Σχεδίας», του γνωστού περιοδικού δρόμου.

-------------------------

Την επιστροφή των δημοσιογράφων στις μικτές ζώνες ζητά ο ΠΣΑΤ.

Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος των αθλητικών συντακτών δήλωσε την στήριξή του σε όσους δημοσιογράφους καλύπτουν το ρεπορτάζ εντός των γηπέδων, καθώς λόγω των μέτρων κατά του Covid-19 δεν λειτουργούν οι μικτές ζώνες, με αποτέλεσμα όπως αναφέρει το σχετικό κείμενο να εργάζονται κάτω από «αντίξοες συνθήκες». Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, απευθυνόμενος στην Super League επισήμανε πως «από την ώρα που οι αθλητικοί συντάκτες τηρούν με ευλάβεια το υγειονομικό προτόκολλο δεν είναι δυνατόν να είναι αποκλεισμένοι από τη μικτή ζώνη».

-------------------------

Το MyZen TV ήρθε στην Cosmote TV.

Ένα νέο θεματικό κανάλι για τη σωματική και την ψυχική υγεία, εντάσσει στο μπουκέτο της η συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ. Το MyZen TV είναι ήδη διαθέσιμο στην θέση 451, εκπέμποντας 24 ώρες το 24ωρο προγράμματα για άσκηση, ευεξία, μαγειρική, υγιεινή διατροφή, ταξίδια, προσωπική ανάπτυξη, ανανέωση σπιτιού, ομορφιά και ιστορίες ανθρώπων που άλλαξαν τρόπο ζωής.