Δεύτερο Πρόγραμμα, ένα ραδιόφωνο που τολμά και γίνεται θεματικό

Δεύτερο Πρόγραμμα, ένα ραδιόφωνο που τολμά και γίνεται θεματικό
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Σάββατο θα παίζει τραγούδια αποκλειστικά και μόνο του Γιάννη Σπανού.

29 Οκτωβρίου 2021

Δύο χρόνια συμπληρώνονται στις 30 Οκτωβρίου 2021 από την απώλεια του Γιάννη Σπανού, και το Δεύτερο Πρόγραμμα του αφιερώνει ολόκληρη την ημέρα με νέες εκπομπές αλλά και εκπομπές αρχείου.

Εξαιρετική κίνηση από το Δεύτερο που τολμάει να πειραματίζεται αλλάζοντας πλήρως το πρόγραμμά του όταν το επιτρέπουν-επιβάλλουν οι συνθήκες και οι περιστάσεις. Δεν είναι τυχαίο που έχει ανέβει σε ακροαματικότητα το τελευταίο διάστημα.

«Θα σε θυμάμαι» είναι ο γενικός τίτλος του αφιερώματος, δανεισμένος από το ομότιτλο τραγούδι του, σε στίχους Πυθαγόρα και ερμηνεία του Γιάννη Πάριου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, από τις 8 το πρωί, στο ακριβώς της ώρας, σε παραγωγή του Δημήτρη Μεϊδάνη και του Μιχάλη Γελασάκη. θα ακούσουμε φίλους και συνεργάτες του να αφηγούνται ιστορίες με τον Γιάννη Σπανό. Ανάμεσά τους οι Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Δήμου, Λίνα Νικολακοπούλου, Πένυ Ξενάκη, Τάνια Τσανακλίδου, Γιάννης Μαθές, Κατερίνα Κούκα, Πόπη Αστεριάδη, Μιχάλης Βιολάρης, Αφροδίτη Μάνου, Γιοβάννα.

08:00-10:00 «Ο Γιάννης Σπανός των ποιητών»
Η Λίτσα Τότσκα ξεφυλλίζει σελίδες από τη ζωή του Γιάννη Σπανού.

11:00-13:00 «Απ’ τη Μαρκίζα ως την Αλάνα»
Ο Κώστας Φασουλάς, «σκηνοθετεί» ένα δίωρο ραδιοφωνικό φιλμ, με την κάμερα της εκπομπής στραμμένη στα τραγούδια του δημιουργού, τραγούδια που γίνονται εικόνες και συνθέτουν την ταινία «Απ’ τη Μαρκίζα ως την Αλάνα».

13:00-18:00
Από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και σε επιμέλεια της Έφης Μεταλληνού, ακούμε για πρώτη φορά back to back τα 5 επεισόδια της σειράς «Οι δημιουργοί παρουσιάζουν», όπου ο ίδιος ο Γιάννης Σπανός στο μικρόφωνο αφηγείται τη ζωή του.

18:00-19:00 

Ο Λίνος Κόκοτος αφηγείται -στην εκπομπή της Λίνας Νικολακοπούλου και της Αλεξάνδρας Χριστακάκη- αναμνήσεις από τη «χρυσή εποχή» των μπουάτ στην Πλάκα τη δεκαπενταετία 1965-1979, την πρώτη τους γνωριμία στις «Εσπερίδες» κ.ά. Καλεσμένη στην εκπομπή και η Τάνια Τσανακλίδου.

19:00-20:00
«Ο κινηματογραφικός Γιάννης Σπανός», με τον Σιδερή Πρίντεζη

20:00-21:00
«Ο Γιάννης Σπανός στο Παρίσι», με τον Παντελή Σιβρή

22:00-24:00
Συναυλία Γιάννη Σπανού για το Δεύτερο Πρόγραμμα
Ήταν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012, όταν στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο Γιάννης Σπανός στο πιάνο, με τoν Μανώλη Μητσιά, τον Κώστα Καράλη και την Ελένη Δήμου, έπαιξαν και τραγούδησαν ζωντανά κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του δημιουργού.
Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Τσάμπρας, Σιδερής Πρίντεζης.