Νοέμβριος αφιερωμένος στον Υβ Μοντάν στο TV5Monde

Νοέμβριος αφιερωμένος στον Υβ Μοντάν στο TV5Monde
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του.

02 Νοεμβρίου 2021

«Φόρο τιμής» στον Υβ Μοντάν αποτίει το διεθνές γαλλόφωνο κανάλι, προβάλλοντας μερικές από τις χαρακτηριστικότερες παραγωγές στις οποίες είχε συμμετάσχει. Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στις 22.00 ώρα Ελλάδος με το θρυλικό «Ζ» του Κώστα Γαβρά, με το αφιέρωμα να συνεχίζεται και τις υπόλοιπες Πέμπτες του Νοεμβρίου, την ίδια ώρα. Αναλυτικά:

4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Ζ»
Ένα θρίλερ για τη γέννηση μίας δικτατορίας. Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης παθαίνει ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ο δικαστής που αναλαμβάνει την υπόθεση αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα έγκλημα στο οποίο εμπλέκονται ο στρατός και η αστυνομία.

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«L' Aveu»
Μία καυστική ανάλυση της τάσης του ολοκληρωτισμού. Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ένας υψηλά ιστάμενος πολιτικός βρίσκεται κατηγορούμενος για κατασκοπεία προς όφελος των ΗΠΑ. Κατόπιν βασανιστηρίων από την σοβιετική αστυνομία, αναγκάζεται να ομολογήσει εγκλήματα τα οποία δεν διέπραξε.

18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Etat De Siege»
Ένα Κράτος υπό εξωτερική επιρροή. Κατά την απαγωγή του από τρομοκράτες στην Ουρουγουάη, ένας Αμερικανός σύμβουλος ομολογεί ότι είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση αστυνομικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η ανικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να τον εντοπίσει απειλεί να πυροδοτήσει μία πολιτική κρίση.

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Tout Feu Tout Flamme»
Μία ιλιγγιώδης οικογενειακή δίνη. Ένας οικογενειάρχης εγκαταλείπει σύζυγο και τέκνα για κάποιες σκοτεινές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Καταλήγει να επιστρέψει, με μοναδικό στόχο να εκβιάσει τη μητέρα του για χρήματα. Η μεγάλη του κόρη όμως, η οποία διαχειριζόταν το σπίτι κατά την απουσία του, μυρίζεται την απάτη.