«Η Πρώτη Ευρωπαϊκή Κλειστή Δομή» της Σάμου στο αποψινό Vice Specials

«Η Πρώτη Ευρωπαϊκή Κλειστή Δομή» της Σάμου στο αποψινό Vice Specials
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για να δούμε, είναι ο παράδεισος που λέει ο πρωθυπουργός ή μία κόλαση όπως λέει η Ολλανδή δημοσιογράφος (και όχι μόνο αυτή).

11 Νοεμβρίου 2021

Απόψε λοιπόν, στο νέο επεισόδιο του Vice Specials στον ΑΝΤ1 στην 1 και τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα. Η εκπομπή κατέγραψε τη μεταφορά περίπου 450 ανθρώπων από τον καταυλισμό που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Αφορμή γι’ αυτό το ταξίδι ήταν τα εγκαίνια της νέας κλειστής και ελεγχόμενης δομής λίγα χιλιόμετρα έξω από το Βαθύ Σάμου με χωρητικότητα 3000 ανθρώπων, η οποία συμπεριλαμβάνει ένα προαναχωρησιακό κέντρο για 960 άτομα τα οποία έχουν λάβει απορριπτικές αποφάσεις στο αίτημα ασύλου τους.

Το VICE κατέγραψε τις τελευταίες ημέρες διαμονής προσφύγων στην προηγούμενη δομή φιλοξενίας στο Βαθύ Σάμου και τις πρώτες ώρες λειτουργίας της νέας κλειστής δομής η οποία χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πλήθος ανθρωπιστικών οργανώσεων εξέφρασαν την αντίδρασή τους στη νέα δομή, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για φυλακές που κρατούν και εγκλωβίζουν ανθρώπους.

Παραγωγή/Παρουσίαση: Δάφνη Τόλη
Οπερατέρ: Γιώργος Μαργάρης, Βασίλης Τσαπόπουλος, Γιώργος Γιαννακόπουλος

Ολα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials