Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης σήμερα – 21 Νοεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης σήμερα – 21 Νοεμβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Αρχείο της ΕΡΤ προτείνει ένα τεκμήριο που παρουσιάζει την τηλεόραση του «αύριο», μέσα από τη ματιά της εποχής του.

21 Νοεμβρίου 2021

Πρόκειται για ένα επεισόδιο της ενημερωτικής εκπομπής «Εδώ και Σήμερα», παραγωγής 1988, με τίτλο «Η τηλεόραση του 2000 μ.Χ.», στο οποίο παρουσιάζεται η «νέα τηλεόραση» που στα επόμενα χρόνια θα κάνει την εμφάνιση της στην Ευρώπη - με την εφαρμογή της τεχνολογίας «High Definition» («Yψηλής Eυκρίνειας»).

Η συγκεκριμένη εκπομπή προβάλλεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση -από τον Αύγουστο του 1987 ως ενιαίος φορέας με πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς και δύο τηλεοπτικά κανάλια- κάνει ένα σημαντικό βήμα στη νέα εποχή των ανοιχτών συνόρων στην επικοινωνία· εκπέμποντας στον «αστερισμό της δορυφορικής», η ΕΡΤ προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό εκτός από τα προγράμματα των δύο καναλιών της, εικόνα από έξι δορυφορικά κανάλια (το αμερικανικό CNN International, το Πρώτο Πρόγραμμα της Σοβιετικής Ένωσης, το αγγλικό Super Channel, ιταλικό Rai 2, γερμανικό Sat 1 και το γαλλικό TV5 Monde).

Ενημερωτική εκπομπή του 1988, που παρουσιάζει ο Σταύρος Χατζάρας. Προβάλλονται οι νέες τεχνολογίες στο χώρο της τηλεόρασης, όπως παρουσιάστηκαν στην Διεθνή Τηλεοπτική Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Brighton της Μεγάλης Βρετανίας τον Σεπτέμβριο του 1988.