Οι (έως τώρα) καλύτερες και οι χειρότερες σειρές της σεζόν, από πλευράς τηλεθέασης

Οι (έως τώρα) καλύτερες και οι χειρότερες σειρές της σεζόν, από πλευράς τηλεθέασης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι παραγωγές μυθοπλασίας των καναλιών που «σαρώνουν» και εκείνες που πάνε άπατες.

24 Νοεμβρίου 2021

Κάτι λιγότερο από ένας μήνας απομένει για να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό της σεζόν, με την εικόνα στον ανταγωνισμό (και) των ελληνικών σειρών να έχει ήδη διαμορφωθεί για αυτό το διάστημα. Παρακάτω θα δούμε, ενδεικτικά, τους μέσους όρους όλων των φετινών παραγωγών των καναλιών, το διάστημα από 15 έως 21 Νοεμβρίου, τόσο στο σύνολο όσο και στο «δυναμικό κοινό».

Ξεκίνημα με μια από τις δύο καθημερινές σειρές που «σαρώνει» σε τηλεθέαση, σχεδόν κάθε φορά που προβάλλεται. Η «Γη της Ελιάς» ήταν η δημοφιλέστερη του συνόλου, την εβδομάδα που πέρασε, έχοντας μεγαλύτερη απήχηση στις πιο μεγάλες ηλικίες. Εξ ου και η διαφορά που υπάρχει στον μέσο όρο της στο 18-54.

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ (MEGA)
28,9% σύνολο - 22,5% 18-54

-------------------------

Το ανάποδο ισχύει για τον «Σασμό», την έτερη καθημερινή σειρά που σημειώνει πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Είναι μακράν η δημοφιλέστερη παραγωγή μυθοπλασίας στο «δυναμικό κοινό», ωστόσο τα πηγαίνει εξαιρετικά και στο σύνολο.

ΣΑΣΜΟΣ (ALPHA)
28,1% σύνολο - 29,5% 18-54

-------------------------

Μέχρι στιγμής είναι η εβδομαδιαία σειρά της ελληνικής τηλεόρασης με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, στη σεζόν που διανύουμε. Όπως η «Γη της Ελιάς» έτσι και οι «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα» έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο σύνολο από ότι στο 18-54.

ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ' ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ (MEGA)
27,1% σύνολο - 21,4% 18-54

-------------------------

Στις δύο πρώτες σεζόν τους έπαιζαν χωρίς αντίπαλο, φέτος όμως «ζορίζονται». Παρόλα αυτά όμως οι «Άγριες Μέλισσες» εξακολουθούν να δίνουν μεγάλη ώθηση στο prime time του ΑΝΤ1 (μαζί με το «The 2Night Show»), μειώνοντας τη «χασούρα» από το αποτυχημένο «Game of Chefs».

ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ (ΑΝΤ1)
20,6% σύνολο - 19,5% 18-54

-------------------------

Συνεχίζει την καλή του πορεία ο «Ήλιος», η έτερη καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1. Και παρά το γεγονός ότι άλλαξε ώρα μετάδοσης και ζώνη προγράμματος, για να «χωρέσουν» στο πρόγραμμα του καναλιού το «Ράδιο Αρβύλα» και το «Βινύλιο».

ΗΛΙΟΣ (ΑΝΤ1)
17,9% σύνολο - 13,6% 18-54

-------------------------

Η μακροβιότερη κωμική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης παραμένει ψηλά στην προτίμηση των τηλεθεατών. Και φέτος η «Μουρμούρα» είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραγωγές του Alpha, και στις δύο βασικές κατηγορίες κοινού.

ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ (ALPHA)
15,3% σύνολο - 15,7% 18-54

-------------------------

Λίγο πιο χαμηλά η νέα κωμική σειρά του Alpha. Παρόλο που παίζει σε ζώνη όπου υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός, το «Άσε μας ρε μαμά» σημειώνει αξιοπρεπή νούμερα.

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΑΜΑ (ALPHA)
11,9% σύνολο - 13% 18-54

-------------------------

Ένα ασυνήθιστο είδος σειράς για τα ελληνικά δεδομένα το «Κομάντα και Δράκοι», στα πρότυπα εκείνων του Netflix, η οποία όμως βρίσκει ανταπόκριση ειδικά στο «δυναμικό κοινό».

ΚΟΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΙ (MEGA)
10,8% σύνολο - 12,9% 18-54

-------------------------

Η μόνη σειρά (μέχρι στιγμής) που έχει βγάλει στον αέρα ο ΣΚΑΪ. Το «Μόλις χθες» έχει σιγά σιγά «χτίσει» ένα κοινό στο σύνολο, ωστόσο στο 18-54 δεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά.

ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ (ΣΚΑΪ)
10,2% σύνολο - 6,8% 18-54

-------------------------

Μια από τις δημοφιλέστερες σειρές (αν όχι η δημοφιλέστερη) της ΕΡΤ. Το «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» σημειώνει πολύ καλά νούμερα για τα δεδομένα της ΕΡΤ1, και παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε πέρσι να αλλάξει το καστ της λόγω του Πέτρου Φιλιππίδη.

ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ (ΕΡΤ1)
8,7% σύνολο - 6,4% 18-54

-------------------------

Η μόνη σειρά στο πρόγραμμα του Star, τουλάχιστον στο πρώτο μισό της σεζόν. Στον δεύτερο κύκλο του ο «Έρωτας με διαφορά» δεν ξεκίνησε καλά, σημειώνοντας μέτρια προς καλά νούμερα, ενώ για να ανέβει άλλαξε και ημέρα μετάδοσης.

ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ (STAR)
8,3% σύνολο - 8,8% 18-54

-------------------------

Όπως το «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» έτσι και το «Ζακέτα να πάρεις», στη δεύτερη σεζόν του, σημειώνει πολύ καλά νούμερα για τα δεδομένα της ΕΡΤ1.

ΖΑΚΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ (ΕΡΤ1)
7% σύνολο - 5,9% 18-54

-------------------------

Από τις πιο «φρέσκες» σειρές, μετρώντας μόνο 4 επεισόδια, το «Ποιός ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» στέκεται αξιοπρεπώς απέναντι από προγράμματα όπως το «Voice» και το «Just The 2 Of Us».

ΠΟΙΟΣ ΗΤΟΝ Ο ΦΟΝΕΥΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ (ΕΡΤ1)
6,8% σύνολο - 5,2% 18-54

-------------------------

Ομοίως και το «Καρτ Ποστάλ» της Βικτόρια Χίσλοπ, που ακολουθεί στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1.

ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ (ΕΡΤ1)
6,8% σύνολο - 4,8% 18-54

-------------------------

Η μόνη σειρά του Mega, για αυτή τη σεζόν, που δεν «τραβάει». Το «Αύριο μας ανήκει» σημειώνει σχεδόν πάντα μονοψήφια νούμερα, αρκετά χαμηλότερα από τον μέσο όρο του καναλιού.

ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ (MEGA)
6,7% σύνολο - 6,9% 18-54

-------------------------

Στα ίδια, ίσως και λίγο πιο χαμηλά, επίπεδα τα «Καλύτερά μας χρόνια», η μια από τις τρεις σειρές της ΕΡΤ που συνεχίζει για δεύτερη σεζόν.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ (ΕΡΤ1)
6,5% σύνολο - 5% 18-54

-------------------------

Χαμηλότερα από το αναμενόμενο τα νούμερα του «Σε ξένα χέρια», το οποίο παρόλο που δεν έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό δείχνει να μην «τραβάει».

ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ (ΕΡΤ1)
4,2% σύνολο - 3,3% 18-54

-------------------------

Το ίδιο ισχύει και για την «Τούρτα της μαμάς», που διανύει τη δεύτερη σεζόν της.

Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ (ΕΡΤ1)
4% σύνολο - 2,7% 18-54

-------------------------

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας οι δύο σειρές του Open. Τόσο το «Σε αγαπάω μεν αλλά» όσο και η «Τελευταία ώρα» σημειώνουν πολύ χαμηλά νούμερα, όπως και η συντριπτική πλειονότητα του ψυχαγωγικού προγράμματος του καναλιού.

ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ΜΕΝ ΑΛΛΑ (OPEN)
2,7% σύνολο - 2,2% 18-54

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ (OPEN)
2,6% σύνολο - 2,9% 18-54