Παραίτηση Γιάννη Φιλιππάκη από το ΔΣ της ΕΙΗΕΑ

Παραίτηση Γιάννη Φιλιππάκη από το ΔΣ της ΕΙΗΕΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έπαιξε ρόλο κατάθεση του προέδρου της Ένωσης στην Εξεταστική της Βουλής για τη λίστα Πέτσα.

09 Δεκεμβρίου 2021

Επιστολή προς το ΔΣ της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών έστειλε ο εκδότης της Δημοκρατίας και της Εστίας, Γιάννης Φιλιππάκης, σημειώνοντας πως «έκλεισε ο κύκλος της ανάμιξής μου στη διοίκηση της Ενώσεως».

Δύο οι λόγοι της παραίτησης, ένας παλιότερος κι ένας καινούργιος. Ο πρώτος είναι «η μη παρουσία (!) της ΕΙΗΕΑ στις διαδικασίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού» για την «προσπάθεια που γίνεται να ρυθμιστεί η αγορά της διανομής Τύπου».

Ο δεύτερος λόγος αφορά την κατάθεση του προέδρου της ΕΙΗΕΑ Αλέξη Σκαναβή στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Πέτσα. «Δυστυχώς ο Πρόεδρος ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε ότι "δεν ξέρει, δεν είδε" αφήνοντας εκτεθειμένα μία σειρά μελών της Ενωσης που είτε έλαβαν, αδίκως, ελάχιστα είτε δεν έλαβαν τίποτα».

Εχει δίκιο ο Γιάννης Φιλιππάκης μια και η κατάθεση του κ. Σκαναβή ήταν όντως αστεία (για να μην πούμε τίποτε χειρότερο). Αφήστε δε που γελάει ο κόσμος μια και η ΕΙΗΕΑ παλιότερα είχε εκδώσει ανακοίνωση εναντίον της λίστας Πέτσα. Τώρα, ξαφνικά, τα βρίσκουν όλα καλώς καμωμένα