Πρωτοβουλία καλλιτεχνών για την απόδοση δικαιοσύνης στον/τη Ζακ/Zackie Oh

Πρωτοβουλία καλλιτεχνών για την απόδοση δικαιοσύνης στον/τη Ζακ/Zackie Oh
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από 70 ονόματα των τεχνών και την ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

15 Δεκεμβρίου 2021

Στο πλευρό της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου συντάχθηκαν (και συνεχίζουν να συντάσσονται) δεκάδες καλλιτέχνες και ο τομέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επικεντρώνεται στα θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Καθώς η δίκη για τη δολοφονία του ακτιβιστή συνεχίζεται, προστίθενται όλο και περισσότερα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου στην πρωτοβουλία, που έχει ως βασικό σκοπό την οικονομική ενίσχυση της οικογένειάς του και μετέπειτα την δικαστική του δικαίωση.

Παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία του δελτίου τύπου που εξέδωσε η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ:

Ένα πόρισμα «φάντασμα» που αγνοείται η τύχη του τρεισήμισι χρόνια. Ένα μαχαίρι που «φυτεύτηκε» στα χέρια του θύματος. Αστυνομικοί σε υπεύθυνες θέσεις που λένε σε δικαστικές αίθουσες ότι έχουν καταθέσει τρεις φορές για το ίδιο περιστατικό και δεν θυμούνται τι έχουν πει. Μία πλεκτάνη αποφυγής ευθυνών για τη δολοφονία ενός ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ένα περίεργο αίτημα λογοκρισίας δημοσιογράφου, που ευτυχώς το απέρριψε η έδρα. Η δίκη των δολοφόνων του/της Ζακ/Ζάκι Κωστόπουλου εξελίσσεται σε ένα δικαστικό θρίλερ, βγαλμένο από τα πιο ευφάνταστα αστυνομικά λογοτεχνικά κείμενα. Η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αρνείται να παρακολουθεί άπραγη. Από την πρώτη μέρα έναρξης της δίκης βρίσκεται στο πλάι της οικογένειας Κωστόπουλου. Τόσο έξω από το δικαστήριο όσο και με την πρωτοβουλία (στο YouTube): «Οι καλλιτέχνες ζητούν δικαιοσύνη για τον/τη Ζακ/Zackie Oh». Με σκοπό να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τα δικαστικά έξοδα της οικογένειας μέσω crowd funding. Αλλά και για την ηθική και δίκαιη συμπαράσταση προς τα μέλη της οικογένειας.

Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη και τον ευχαριστούμε για τη συμβολή του σε αυτό το νέο κύμα συμπαράστασης των καλλιτεχνών, μαζί με τον σκηνοθέτη Νίκο Σούλη και τον δημοσιογράφο Αντώνη Μποσκοΐτη, που οργάνωσαν την πρωτοβουλία της Ομάδας από την αρχή.

Εβδομήντα καλλιτέχνες έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους, καθώς σήμερα μετά την 5η ημέρα της δίκης προστέθηκαν οι (αλφαβητικά): Μαρία Κανελλοπούλου, Κωστής Καπελώνης, Idra Kayne, Τζώρτζια Κεφαλά, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Κατερίνα Μακαβού, Νίκος Μωραΐτης, Γιώτα Νέγκα, Εμμανουέλα Νινιράκη, Χρίστος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, Όμηρος Πουλάκης, Απόστολος Ρίζος, Ράνια Σχίζα και Μαρία Φαραντούρη.

Αυτή η άνευ προηγουμένου αθρόα συμμετοχή καλλιτεχνών μάς ενδυναμώνει να συνεχίσουμε ακούραστα μέχρι τη στιγμή της Δικαίωσης. Σαν αποκορύφωμα, θα διοργανώσουμε μια μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση με την παρουσία κοινού, και ζωντανή μετάδοση από το διαδίκτυο, μέσω live streaming. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικοθεατρικά δρώμενα με τη συμμετοχή τραγουδιστών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων από το ευρύτερο φάσμα της τέχνης.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μέσω του συνδέσμου https://gogetfunding.com/justice-for-zak, ο οποίος συνδέεται ευθέως με την οικογένεια Κωστόπουλου, για την κάλυψη των διαδικαστικών και λοιπών εξόδων που απαιτούνται για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του/της Ζακ/ZackieOh και της δικαίωσης της μνήμης του/της.