Τι έπρεπε να κάνει ο Γιώργος Μαντέλας με την Ελενα Ακρίτα;

Τι έπρεπε να κάνει ο Γιώργος Μαντέλας με την Ελενα Ακρίτα;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εκοψε μία στήλη που πήγαινε κόντρα στο ρεπορτάζ (αλλά και την άποψη) της εφημερίδας.

20 Δεκεμβρίου 2021

Το ζήτημα είναι γνωστό και αφορά την περίπτωση του σπιτιού που έχει νοικιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο. Είναι ένα θέμα που ανέδειξε πρώτο το «Μακελειό» του Στέφανου Χίου και το συνέχισαν τα ΝΕΑ μετά από τρεις-τέσσερις μήνες. Τα ΝΕΑ το έκαναν σημαία τους με τα ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαχρήστου (και όχι μόνο), ρεπορτάζ που άλλαζαν μέρα με τη μέρα, ρεπορτάζ χωρίς στοιχεία. Ρεπορτάζ που οδήγησαν και τον Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση να προχωρήσει σε κατάθεση αγωγής στον δημοσιογράφο και την εφημερίδα (πράγμα για το οποίο διαφωνούμε ως κίνηση). Επαναλαμβάνουμε, ήταν ένα θέμα που ξεκίνησε από το «Μακελειό».

Εκείνη την εβδομάδα λοιπόν στη σαββατιάτικη στήλη της η Ελενα Ακρίτα έγραψε (πήγε να γράψει τελικά...) όσα πραγματικά ίσχυαν για το σπίτι στο Σούνιο. Έλα όμως που πήγαιναν κόντρα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας. Οι αναγνώστες με το δίκιο τους θα μπερδεύονταν και θα απορούσαν, δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο. Ή έχει δίκιο ο Γιώργος Παπαχρήστος και η εφημερίδα συνολικά με πρωτοσέλιδα συνεχόμενων ημερών ή η Ελενα Ακρίτα. Και οι δύο αποκλείεται. Αποδείχθηκε το δεύτερο.

Ο διευθυντής της εφημερίδας βρέθηκε μπροστά σε δίλημμα. Σε, πραγματικά, δύσκολη θέση. Τι θα έκανε με το άρθρο της Ακρίτα; Αποφάσισε λοιπόν να το κόψει! Να μην το δημοσιεύσει. Πήρε τη λάθος απόφαση προστατεύοντας ωστόσο τη γραμμή της εφημερίδας.

«Ο Γ. Μαντέλας επέλεξε την δεδομένη στιγμή να υπερασπιστεί τον Γιώργο Παπαχρήστο που έγραφε για αγορά βίλας 1.500.000 από τον Τσίπρα κι όχι εμένα που αληθώς αναφερόμουν σε νοικιασμένο σπίτι των 500 €» έγραψε η Ελενα Ακρίτα στο Facebook.

Το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ πάντως τον έκρινε, κατά πλειοψηφία, «πειθαρχικά ελεγκτέο για αντιδεοντολογική-αντισυναδελφική συμπεριφορά». Και σημειώνει πως «η άρνησή του να δημοσιεύσει το επίμαχο άρθρο αποτελεί λογοκριτική συμπεριφορά»