Τα εορταστικά προγράμματα των καναλιών πριν και μετά την αλλαγή του χρόνου

Τα εορταστικά προγράμματα των καναλιών πριν και μετά την αλλαγή του χρόνου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για όσους (πολλούς, μετά τα νέα μέτρα) υποδεχτούν το 2022 στο σπίτι τους.

30 Δεκεμβρίου 2021

ALPHA

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20.00 «Just the 2 of Us»
Το μεγαλύτερο υπερθέαμα της ελληνικής τηλεόρασης, φτάνει στο τέλος του, ανήμερα την Πρωτοχρονιά! Στον τελικό του, το show που κέρδισε την αγάπη του κοινού μας φέρνει ένα μοναδικό live, με πολλές εκπλήξεις και guest εμφανίσεις. Η βραδιά του τελικού δεν θα μοιάζει με καμία άλλη. Θα είναι ακόμα πιο ξεχωριστή, γεμάτη λάμψη, χαρά, πάθος, κέφι, συγκίνηση, μουσική, χορό, και πολύ πολύ τραγούδι. Ο λαμπερός Νίκος Κοκλώνης, σαρωτικός όπως πάντα, με την άνεση και την απίθανη ενέργειά του, θα δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα, στο άκρως πρωτοχρονιάτικο σκηνικό που θα σημάνει και το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Στον τελικό του «J2US» ως special guest  θα εμφανιστεί ο Νίκος Αλιάγας, σε ρόλο κριτή. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος, έμπειρος παρουσιαστής της Γαλλικής τηλεόρασης και δημοσιογράφος, θα καθίσει στην καρέκλα της κριτικής επιτροπής για να αξιολογήσει τις εμφανίσεις των φιναλίστ. Παράλληλα, θα τον δούμε και σε επιπλέον ρόλο έκπληξη! Οι ΜΕΛΙSSES, το #1 συγκρότημα και ο πολυτάλαντος Xρήστος Μάστορας θα βρεθούν στη λαμπερή σκηνή, ανήμερα Πρωτοχρονιά! Το συγκρότημα που έχει ταράξει τα νερά της ελληνικής δισκογραφίας, με τα 320.000.000 views στο YouTube, τα 70.000.000 streams στο Spotify, τα 25 βραβεία, τις δεκάδες ραδιοφωνικές επιτυχίες και τις 1300 συναυλίες, θα πραγματοποιήσει μία μοναδική και σπάνια εμφάνιση παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με τις μεγάλες του επιτυχίες αλλά και με μοναδικές και ανατρεπτικές διασκευές γνωστών κομματιών.

-------------------------

ΑΝΤ1

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

09.50 «Το Πρωινό»
Λίγο πριν την εκπνοή του 2021, η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας, αλλά και όλη η παρέα του «Πρωινού», αποχαιρετούν τη χρονιά που φεύγει με εορταστική διάθεση! Την Παραμονή Πρωτοχρονιά, η αγαπημένη καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή του ΑΝΤ1 θα είναι κοντά μας με τραγούδια, χορό, γαστρονομικές προτάσεις, αστρολογικές προβλέψεις, αλλά και πολλές εκπλήξεις. Πρόσωπα που έχουμε αγαπήσει από τον καλλιτεχνικό χώρο μάς δίνουν τις ευχές τους για το νέο έτος και μοιράζονται μαζί μας ξεχωριστές και μοναδικές στιγμές που έχουν ζήσει παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας δίνει την πρώτη του συνέντευξη, μετά τις τελευταίες του δηλώσεις. Λόγια από καρδιάς, αλλά και μια έκπληξη που θα τον συγκινήσει. Για τα εορταστικά εδέσματα και τη διακόσμηση της ημέρας, ο Πέτρος Συρίγος μάς ετοιμάζει τραγανό χοιρινό καρέ στο φούρνο με λαχανικά και σάλτσα σύκου, ενώ ο Νίκος Κωνστάντης μάς δείχνει τον πιο εντυπωσιακό και εύκολο τρόπο για να στολίσουμε το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Σε εορταστική διάθεση και… τα άστρα. Η Λίτσα Πατέρα δίνει τις αναλυτικές της προβλέψεις για όσα επιφυλάσσει η νέα χρονιά για κάθε ζώδιο. Καλεσμένος την Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Διονύσης Σχοινάς, ο οποίος μας αποκαλύπτει ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας ενός ευτυχισμένου γάμου και τι είναι αυτό που κρατά ζωντανή μια σχέση στο πέρασμα του χρόνου. Ο αγαπημένος τραγουδιστής με «όχημα» τις επιτυχίες του υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι που θα έχει προορισμό το κέφι και τη χαρά!

-------------------------

ΕΡΤ1

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

13.00 «Δες και βρες»
Ο Νίκος Κουρής υποδέχεται στο εορταστικό επεισόδιο του τηλεπαιχνιδιού τη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής «Με νέα ματιά». Η Αλεξάνδρα Καϋμένου, και οι συνεργάτες της Εύα Περώνα, Τίνα Μιχαηλίδου και Ευτύχης Γρυφάκης διασκεδάζουν με την ψυχή τους και δίνουν τον καλύτερο εαυτό. Όλα γίνονται για καλό σκοπό, καθώς η ΕΡΤ, μέσα από τα δύο εορταστικά επεισόδια του τηλεπαιχνιδιού (Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς), προσφέρει συνολικά το ποσό των 5.000 ευρώ στη MDA ΕΛΛΑΣ, προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις (Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022, στις 15:50).

16.00 «Στούντιο 4»
Στο εορταστικό της εκπομπής της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου, έρχονται οι Onirama για ένα μοναδικό πάρτι, λίγες ώρες πριν από την έλευση της νέας χρονιάς. Η Ελένη Καστάνη θυμάται τις πιο ξεχωριστές στιγμές πίσω από τα εορταστικά γυρίσματα στις σειρές που πρωταγωνιστούσε. Ακόμη, ταξιδεύουμε στην πιο παγωμένη πόλη της Κίνας, για να παρακολουθήσουμε το πιο φαντασμαγορικό φεστιβάλ πάγου, που έχετε δει.

22.00 «Δυνατά»
Ο Κωστής Μαραβέγιας έχει προσκαλέσει στο πλατό της εκπομπής τους πιο αγαπημένους φίλους της ζωής του, για να υποδεχθούν μαζί το 2022. Ο Πάνος Μουζουράκης, η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Δημήτρης Μοθωναίος, ο Θανάσης Αλευράς και, φυσικά, η Τόνια Σωτηροπούλου είναι «το παρεάκι», οι «φίλοι», «οι κολλητοί» του Κωστή, που έρχονται για να περάσουν -και να μας χαρίσουν- ένα αξέχαστο βράδυ. Την παρέα τους συμπληρώνουν η υπέροχη Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης, το συγκρότημα «Σουαρέ» και η εκπληκτική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού!

23.45 Εορταστική εκδήλωση δήμου Αθηναίων
Σε απευθείας σύνδεση, για να αποχαιρετήσουμε τη χρονιά που φεύγει και να υποδεχθούμε την καινούργια με χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία!

01.20 «Μουσικό Κουτί»
Όλοι μαζί γιορτάζουμε την πρώτη μέρα του καινούργιου χρόνου με πολλή μουσική! Ένα ξεχωριστό «Μουσικό Κουτί» έρχεται… και ρίχνει το κέρμα στα πιο «ματζόρε» τραγούδια, που ερμήνευσαν στο Juke box οι καλεσμένοι του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα (Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022, στις 18:15).

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

12.15 Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης
Σε απευθείας σύνδεση με την Αίθουσα Musikverein.

17.00 «Η ζωή αλλιώς»
Η εκπομπή της Ίνας Ταράντου υποδέχεται το 2022 στην Κίναρο! Στην αυγή του νέου χρόνου βρισκόμαστε σ’ έναν τόπο μαγικό και πανέμορφο, ανάμεσα στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, παρέα με ανθρώπους μοναχικούς, που όμως δεν νιώθουν μοναξιά, είναι ανεξάρτητοι. Άλλωστε, το ταξίδι είναι ο προορισμός και η ζωή βιώνεται μέσα από τα μάτια όσων συναντάμε.

22.00 «Φαντασία»
Οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση, την αισθηματική δραματική ταινία του Αλέξη Καρδαρά, παραγωγής 2019, με πρωταγωνιστές τους Ρένα Μόρφη, Στέλιο Μάινα, Γιάννη Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιρόη Μυριαγκού και Αντίνοο Αλμπάνη. Στο επίκεντρο της πλοκής ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο. Η ανερχόμενη νεαρή τραγουδίστρια, ο βετεράνος λαϊκός συνθέτης και μέντοράς της και ένας δημοφιλής σταρ του τραγουδιού. Το πάθος ανάμεσά τους κλιμακώνεται εν μέσω διασκευών κλασικών επιτυχιών του Μανώλη Χιώτη, του Γιώργου Μητσάκη, του Γιώργου Μανίσαλη, αλλά και κάποιων καινούργιων τραγουδιών αντιπροσωπευτικών της αισθητικής και του τρόπου διασκέδασης εκείνης της εποχής.

00.15 «New York, New York»
Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ του Μάρτιν Σκορσέζε, παραγωγής ΗΠΑ 1977, με τους εξαιρετικούς Ρόμπερντ ντε Νιρο, Λάιζα Μινέλι, Λάιονελ Στάντερ, Μπάρι Πρίμους και Μέρι Κέι Πλέις. Η υποψήφια για τέσσερις Χρυσές Σφαίρες ταινία μάς μεταφέρει στην ημέρα λήξης του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, το 1945. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στο πόδι πανηγυρίζοντας και γιορτάζοντας στα κλαμπ.

-------------------------

ΕΡΤ2

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

09:50 «Ταξίδι στο Άστρο των Χριστουγέννων» (Journey to the Christmas Star)
Παιδική περιπέτεια φαντασίας, παραγωγής Νορβηγίας 2012. Ένα θαρραλέο κορίτσι ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι για να βρει το Άστρο των Χριστουγέννων.

11.30 «Χριστουγεννιάτικες συνταγές με τη Λουάνα Μπελμοντό»
Η Λουάνα Μπελμοντό φορά τη μαγειρική ποδιά της και μας προσφέρει, σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, μία ξεχωριστή εορταστική σπεσιαλιτέ, μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

15.30 «Ο Χιονάνθρωπος και ο σκύλος» (The Snowman and the Snowdog)
Μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, παραγωγής Αγγλίας 2012. Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ο Μπίλι το μόνο που θέλει να ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη είναι ένας σκύλος σαν αυτόν που έχασε πριν από λίγο καιρό.

20.00 «Στα Άκρα»
Η Βίκυ Φλέσσα φιλοξενεί στην εκπομπή της τον αγαπημένο συγγραφέα των παιδιών τον Ευγένιο Τριβιζά.

22.00 «Η Εύθυμη Χήρα»
Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει πασίγνωστες μελωδίες από τη διάσημη οπερέτα του Αυστροούγγρου συνθέτη Φραντς Λέχαρ (1870-1948), σε μία μοναδική μαγνητοσκόπηση από το ιστορικό θέατρο.

Λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου, η ΕΡΤ2 συνδέεται με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μεταδίδει απευθείας τις εκδηλώσεις για την υποδοχή του Νέου Έτους. Όπως κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φτάνει στο απόγειο της λάμψης του με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων, αλλά και με χορογραφίες από τα Σιντριβάνια στο Κανάλι! Οικοδέσποινα της γιορτής είναι η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη. Μετά τη φαντασμαγορική αλλαγή του χρόνου, η μετάδοση θα συνεχιστεί με τη μαγνητοσκοπημένη συναυλία «Χριστούγεννα με μουσικές της Αυτοκρατορικής Βιέννης», που έδωσε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

09.18 «Λάμα Λάμα»
Σε Α' τηλεοπτική μετάδοση, ο «Λάμα Λάμα» έρχεται μέσα από τη σειρά κινουμένων σχεδίων για να ανακαλύψει τις δυνατότητές του, να ξεπεράσει τους φόβους του και να μάθει να ζει με αγάπη και θάρρος. Στο επεισόδιο με τίτλο «Νέα χρονιά, νέος εαυτός» ο Λάμα και οι φίλοι του αποφασίζουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς να πάρουν νέες αποφάσεις Παίρνουν όμως τόσες πολλές που κανείς τους δεν διασκεδάζει.

10.10 «Η Αλεπού και ο Λαγός»
Στο νέο επεισόδιο της σειράς, που μεταδίδεται σε Α' τηλεοπτική μετάδοση, ο Χαύλι αποφασίζει να κάνει κατακαλόκαιρο ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι για να αποδείξει στους φίλους του ότι μπορεί και εκείνος να είναι φιλόξενος και περιποιητικός.

10.20 «Ο Δράκος του Βουνού» (Mimi and the Mountain Dragon)
Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, παραγωγής Αγγλίας 2019. Κάθε Χριστούγεννα, οι κάτοικοι ενός χωριού των Ελβετικών Άλπεων χτυπούν δυνατά καμπάνες και τύμπανα, φωνάζουν και κάνουν θόρυβο με ό,τι βρουν. Φοβούνται τον Δράκο του Βουνού και θέλουν να τον κρατήσουν μακριά. Όλα, όμως, αλλάζουν όταν η Μίμι βρίσκει ένα μωρό δρακάκι.

10.50 Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους
Σε απευθείας μετάδοση από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

11.45 «Οι Σκανταλιάρηδες»
Η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων που μιλάει για τον διάσημο γερμανικό θρύλο, σύμφωνα με τον οποίο τα σκανταλιάρικα ξωτικά της Κολονίας έβγαιναν κάθε βράδυ και βοηθούσαν κρυφά τους τεχνίτες της πόλης. Πριν από 200 χρόνια όμως, η σύζυγος ενός ράφτη τα έδιωξε. Από τότε, οι Σκανταλιάρηδες ζουν κάτω από τη γη, μακριά από τους ανθρώπους. Μία μέρα, όμως, η ζωηρούλα Έλφι αποφασίζει να μην ανεχτεί άλλο αυτούς τους περιορισμούς.

13:00 «ΠΟΠ Μαγειρική»
Η εκπομπή φοράει τα γιορτινά της και ο σεφ Ανδρέας Λαγός σχεδιάζει ένα τέλειο εορταστικό μενού! Ως καλός οικοδεσπότης υποδέχεται τον αγαπημένο και ταλαντούχο παρουσιαστή και ηθοποιό Φώτη Σεργουλόπουλο να μας κάνει ποδαρικό και να γιορτάσουμε παρέα την Πρωτοχρονιά με ένα μοναδικό μενού.

14.00 «Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο»
Κωμωδία παραγωγής 1962, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη με τους Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Danielle Launder, Ανδρέα Φιλιππίδη, Χριστόφορο Νέζερ, Ανδρέα Λαμπράκη, Γιάννη Γκιωνάκη, Σαπφώ Νοταρά και Δέσποινα Στυλιανοπούλου. Ένας ιδιοκτήτης χρηματιστηριακού γραφείου, ο Σπύρος, αν και εξαπατάται από μία κοπέλα, αντί να την καταγγείλει την ερωτεύεται και έρχεται σε επαφή με τον κύκλο της που αποτελείται από απατεώνες.

17.00 «Μαμά-δες»
Η Ζωή Κρονάκη έχει ετοιμάσει μια μοναδική εορταστική εκπομπή. Ποδαρικό κάνει η αγαπημένη ηθοποιός Ρένια Λουιζίδου, η σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη και ο Νίκος Κουρής που είναι ο πρώτος μπαμπάς που φιλοξενείται στην εκπομπή για τη νέα χρονιά.

18.00 «Κάτι γλυκό»
Ο διακεκριμένος pastry chef Κρίτωνας Πουλής μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής του και παρουσιάζει βήμα-βήμα δύο εξαιρετικές συνταγές, «Λουκουμάδες από φρέσκια αχλάδια και ρυζόγαλο & κέικ μπανάνα σοκολάτα».

19.00 «Ο τάρανδος του Άη Βασίλη» (Prancer)
Συμπαραγωγή ΗΠΑ-Καναδά 1989. Η Τζέσικα είναι η μικρή κόρη ενός αγρότη που δεν θέλει με τίποτα να εγκαταλείψει την πίστη της στον Άη Βασίλη. Όταν συναντάει στο δάσος έναν πληγωμένο τάρανδο, πιστεύει ότι ανήκει στον Άη Βασίλη και αποφασίζει να τον περιθάλψει, με σκοπό να τον επιστρέψει έγκαιρα στον ιδιοκτήτη του.

21.00 «Art Week»
Η Λένα Αρώνη κάνει Πρωτοχρονιά με τη μοναδική stand up comedian Κατερίνα Βρανά και τον δημοφιλή ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζίδη. Οι αγαπημένοι καλλιτέχνες μιλούν για τη συνεργασία τους, που βιώνουν μέσα από το έργο «Φάλτσα Σοπράνο», καθώς και για σημεία-σταθμούς της προσωπικής τους πορείας.

22.00 «Η Αυλή των Χρωμάτων»
Η εκπομπή κάνει ποδαρικό στο 2022, με ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Μανώλη Χιώτη. Οι φιλόξενοι οικοδεσπότες, η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος «ξεδιπλώνουν» τη χρυσή εποχή του κορυφαίου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, του Μανώλη Χιώτη, του «μάγκα» που έβαλε το μπουζούκι στα σαλόνια. Στο «ταξίδι» αυτό, συνοδοιπόροι η αγαπημένη Γλυκερία, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, η Ιουλία Καραπατάκη, ο Γιώργος Κοντογιάννης εκδότης, δημοσιογράφος και μουσικός, η υπέροχη Σόφη Ζαννίνου, αλλά και ο Κώστας Μπαλαχούτης, συγγραφέας και ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκπομπής. Guests οι σολίστες του μπουζουκιού: Μανώλης Καραντίνης και Παναγιώτης Στεργίου.

00.00 «Θα είμαι σπίτι τα Χριστούγεννα» (I’ll Be Home for Christmas)
Ταινία παραγωγής ΗΠΑ 1988, σε σκηνοθεσία Μάρβιν Τζέι Τσόμσκι, με τους Χαλ Χόλμπρουκ, Εύα Μαρί Σεντ, Γουίπ Χάμπλει και Κόρτνει Κοξ. Η λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, στο Ρόκπορτ βρίσκει τον Τζόζεφ Μπάντι και τη γυναίκα του Μάρθα να ανυπομονούν για την άφιξη των παιδιών τους. Μια αναπάντεχη, όμως, είδηση την Παραμονή των Χριστουγέννων θα αλλάξει το κλίμα του οικογενειακού σκηνικού.

-------------------------

ΕΡΤ3

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (ΠΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ)

01.00 «Με επίσημο ένδυμα»
Ο αγαπημένος Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης Πάνος Μουζουράκης, συμπράττει «με επίσημο ένδυμα» με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την Διεύθυνση της αρχιμουσικού Safira Antzus Ramos σε μια εορταστική συναυλία, που θα μεταδώσει μαγνητοσκοπημένη η ΕΡΤ3. To show «Με επίσημο ένδυμα» αποτελεί μια ανατρεπτική καλλιτεχνική πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που συνδυάζει τη συμφωνική ορχήστρα με εναλλακτικούς καλλιτέχνες. Ο Αθανάσιος Κολαλάς, που σκηνοθετεί και υπογράφει καλλιτεχνικά την βραδιά, θα επιχειρήσει να ενώσει τις μουσικές τελείες που σημάδεψαν και δημιούργησαν τον Πάνο Μουζουράκη. Η εορταστική συναυλία περιλαμβάνει τραγούδια των Robbie Williams, Bob Dylan, Elvis Presley, Διονύση Σαββόπουλου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Φοίβου Δεληβοριά, Frank Sinatra, Red Hot Chili Peppers που μπλέκονται με τις γνωστές και αγαπημένες δημιουργίες του Πάνου Μουζουράκη, ακολουθώντας την πορεία του από την Ελβετία στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα αλλά και το Hollywood και αναδεικνύοντας τις επιρροές του, αλλά και την σαφή καλλιτεχνική του άπoψη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

19.30 «Viva Mozart!»
Η ΕΡΤ3 υποδέχεται τη νέα χρονιά με την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Viva Mozart!», την οποία θα προβάλει ζωντανά και αποκλειστικά. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καλωσορίζουν το 2022 με ένα γκαλά γεμάτο από τη μοναδική μουσική του Βόλφκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και μία πλειάδα σπουδαίων καλλιτεχνών επί σκηνής. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει η Ζωή Τσόκανου. Συμμετέχει η Νεανική Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου, σε διδασκαλία Μαρίας Έμμας Μελιγκοπούλου. Εισαγωγές και άριες από εμβληματικές όπερες όπως η «Απαγωγή από το Σεράι», ο «Μαγικός Αυλός» και ο «Ντον Τζιοβάννι», συνδυάζονται με θρησκευτικά έργα, αλλά και συνθέσεις που αξιοποιούν τις δυνατότητες οργάνων όπως το βιολί, το κόρνο, το φλάουτο και η άρπα, αναδεικνύοντας τη βιρτουοζιτέ των εκτελεστών.

-------------------------

MEGA

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

21.00 «Σπίτι με το Mega»
Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το MEGA μάς προσκαλεί στο πιο λαμπερό ρεβεγιόν για να καλωσορίσουμε μαζί το 2022. Ο Στέλιος Ρόκκος, ο ερμηνευτής και τραγουδοποιός με τη μοναδική ικανότητα να συνδυάζει το ροκ με το λαϊκό στοιχείο, πρωταγωνιστεί σε ένα φαντασμαγορικό εορταστικό πάρτι με αγαπημένες επιτυχίες, καινούργια τραγούδια, ντουέτα-έκπληξη, εκλεκτούς καλεσμένους και πολύ κέφι. Μαζί του η Μελίνα Ασλανίδου, η οποία θα μας συνεπάρει με τη μοναδική χροιά της φωνής της. Τη βραδιά παρουσιάζει η Δανάη Μπάρκα με την αστείρευτη ενέργειά της. Στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του MEGA θα βρεθούν επίσης ο Μιχάλης Stavento, ο λαουτιέρης τραγουδιστής της Κρήτης Μανώλης Κονταρός, ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, ο Γιάννης Καψάλης, η Γιώτα Γρίβα και ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας θα μας διασκεδάσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Ακόμα, αγαπημένα πρόσωπα του MEGA θα ανέβουν στη σκηνή για να στείλουν στους τηλεθεατές τις θερμότερες ευχές τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

21.00 «Οι Απαράδεκτοι»
«Οι Απαράδεκτοι» της Δήμητρας Παπαδοπούλου βάζουν τα καλά τους και ζουν μια «Απαράδεκτη Πρωτοχρονιά» στο πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο της σειράς, το οποίο είχε μεταδοθεί ακριβώς 30 χρόνια πριν. Η αγαπημένη παρέα της εμβληματικής κωμικής σειράς του MEGA, υποδέχεται πολλούς guests και κάνει μια απολαυστική μουσικοχορευτική αναδρομή σε περασμένες δεκαετίες με ξεκαρδιστικές μεταμφιέσεις και τραγούδι από την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Οπισθοδρομική Κομπανία. Πρωταγωνιστούν οι Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Γιάννης Μπέζος, Βλάσσης Μπονάτσος, Ρένια Λουιζίδου και Βασίλης Χαλακατεβάκης.

00.00 «Το δις Εξαμαρτείν»
Το εορταστικό επεισόδιο της σειράς των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, με τίτλο «Η αγάπη θέλει δύο». Οι αγαπημένοι ήρωες της σειράς, παρέα με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Κώστα Μακεδόνα και την Κατερίνα Κούκα στο τραγούδι, κάνουν ένα διασκεδαστικό ταξίδι στο παρελθόν της ελληνικής μουσικής και του κινηματογράφου, με διαχρονικά τραγούδια και χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού. Πρωταγωνιστούν οι Νένα Μεντή, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ντίνα Κώνστα, Χάρης Σώζος, Ηρώ Μανέ, Ελένη Καστάνη και Μιχάλης Ρέππας.

-------------------------

OPEN

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

09.50 «Ποιος είναι Πρωινιάτικα;»
Η εκπομπή μας καλεί σε ένα πρωινό πάρτι γεμάτο κέφι και πολλές εκπλήξεις. Το συγκρότημα Enorasis σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής δίνει το δικό του ρυθμό και η Μπέττυ Μαγγίρα παίρνει το μικρόφωνο σε μια μοναδική πρωτοχρονιάτικη εμφάνιση. Ακόμα η εκπομπή κάνει αναδρομή στα πρόσωπα που απασχόλησαν τη χρονιά που πέρασε με τους έρωτες, τα διαζύγια, τις ατάκες και τις εμφανίσεις τους. Φυσικά, η Άντζελα Τίκη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο για τη χρονιά που σε λίγο ξεκινάει.

20.00 «Into Your Heart»
Ο Γιώργος Μαυρίδης επισκέπτεται το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού», στον Φοίνικα της Καλαμαριάς και αποχαιρετούν τη χρονιά που φεύγει με μία πράξη καρδιάς. Όλη η ομάδα δίνει τον καλύτερο της εαυτό και παραδίδει στα παιδιά ένα σπίτι πιο όμορφο, πιο λειτουργικό που θα τους προσφέρει περισσότερες ανέσεις. Τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών αυτών ηρώων είναι πραγματικά ανεκτίμητα.

21.00 «Ένα τραγούδι ακόμα»
Ο Ηλίας Βρεττός, ο Δημήτρης Κοντολάζος, η Κωνσταντίνα, η Χριστίνα Μαραγκόζη και ο Λευτέρης Πανταζής έρχονται στο «ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΚΟΜΑ» με τον Γιώργο Θεοφάνους και απογειώνουν τη βραδιά με τις μεγάλες επιτυχίες τους. Για την αλλαγή του χρόνου συνδεόμαστε με τον Δήμο Θεσσαλονίκης εκεί όπου τα πυροτεχνήματα θα «φωτίσουν» τον Λευκό Πύργο και υποδεχόμαστε το 2022 με πολλή αισιοδοξία και με τις καλύτερες ευχές για μία λαμπρή χρονιά! Φυσικά το τραγούδι δεν τελειώνει και αμέσως μετά επιστρέφουμε στον Γιώργο Θεοφάνους και στην παρέα του για πολλά «τραγούδια ακόμα» και για το πιο γιορτινό πρωτοχρονιάτικο γλέντι!

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

09.50 «Open Weekend»
Η Ελένη Τσολάκη και η ομάδα της εκπομπής, μας μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα και υποδέχονται τον Βασίλη Δήμα και την Αποστολία Ζώη σε μια εκπομπή με πολύ κέφι και χορό, όπως αρμόζει στην πρώτη μέρα του χρόνου! Ακόμα η Ντίνα Νικολάου μαγειρεύει γιορτινές συνταγές και ο Κώστας Λεφάκης κάνει τις αστρολογικές του προβλέψεις για το νέο έτος.

14.45 «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο!»
Η Χαρά Βέρρα, ο Γιώργος Βελισσάρης και η Σοφία Δανέζη μας ξεσηκώνουν με τις επιτυχίες τους και μας επιφυλάσσουν το πιο γιορτινό μεσημέρι.

17.55 «Taxi»
Ο Διονύσης Ατζαράκης υποδέχεται στο «TAXI» του, την Μπέττυ Μαγγίρα και τον Δημήτρη Μακαλιά, οι οποίοι παίζουν για να βοηθήσουν το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» και του Πατέρα Αντώνιου. Θυμούνται ιστορίες με τον Άγιο Βασίλη και καταφέρνουν να δώσουν χαρά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

-------------------------

ΣΚΑΪ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

21.00 «Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τα Καλύτερα Παιδιά»
Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο ΣΚΑΪ φοράει τα γιορτινά του σε μια μοναδική βραδιά όπου θα υποδεχθούμε το 2022 με τραγούδι! Οικοδεσπότης σε αυτό το ξεχωριστό μουσικό ρεβεγιόν είναι ο ένας και μοναδικός Γιάννης Πλούταρχος! Το «καλύτερο παιδί» της ελληνικής δισκογραφίας που άλλαξε τη νυχτερινή διασκέδαση και καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές κλείνει φέτος 25 χρόνια καριέρας και προσκαλεί αγαπημένους καλλιτέχνες στη σκηνή του Αθηνών Αρένα για να υποδεχτούν μαζί μας τη νέα χρονιά. Πρόσωπα που ο ίδιος αγαπά αλλά όλοι μας θαυμάζουμε, στέκονται στο πλάι του ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του και αγαπημένα δικά τους τραγούδια. Σε αυτή τη μοναδική μουσική σύμπραξη συμμετέχουν ο Σταμάτης Γονίδης, ο Θέμης Αδαμαντίδης, , η Κατερίνα Στανίση, ο Στέλιος Διονυσίου, η Κωνσταντίνα, ο Νίκος Βουρλιώτης, η Ήβη Αδάμου, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και η Ζόζεφιν. Η παραδοσιακή μουσική θα έχει την τιμητική της με μια κορυφαία εκπρόσωπο του είδους, τη Γωγώ Τσαμπά. Ξεχωριστή κρητική νότα στη βραδιά δίνει ο λυράρης και τραγουδιστής Νίκος Ζωιδάκης ενώ σε ρόλο ερμηνευτή απολαμβάνουμε και τον ηθοποιό Μέμο Μπεγνή. Στο πλευρό του Γιάννη Πλούταρχου, η κόρη του Κατερίνα Κακοσαίου.

-------------------------

STAR

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

21.00 «Dancing With The Stars»
Η εκθαμβωτική Βίκυ Καγιά και ο ευρηματικός Λάμπρος Φισφής, καλωσορίζουν τους τηλεθεατές στο πιο κεφάτο ρεβεγιόν! Λάμψη, ανατροπές, ρυθμός και πολλές - πολλές υπέροχες εκπλήξεις, συνθέτουν την πιο ξεχωριστή βραδιά, που υπόσχεται πολύ χορό, διασκέδαση και αγαπημένους καλεσμένους! Η… τράπουλα του διαγωνισμού ανακατεύεται για τα καλά! Έτσι, με αφορμή το εορταστικό κλίμα της βραδιάς του Πρωτοχρονιάτικου Ρεβεγιόν, αλλάζει η σύνθεση των ζευγαριών για μία και μοναδική φορά! Τα 7 αστέρια του «Dancing With The Stars», αλλάζουν χορευτικό παρτενέρ και δοκιμάζονται σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Όμως λίγο πριν το 2021 μας αποχαιρετίσει, o μοναδικός Tonis Sfinos διοργανώνει το πιο ξέφρενο και ανεπανάληπτο μουσικό party με τραγούδια «κλασικά, χορευτικά και αγαπημένα». Μαζί του τραγουδούν και τα αστέρια του show ενώ δε λείπουν και οι ανατρεπτικές «συναντήσεις»! Οι 16 επαγγελματίες χορευτές του «Dancing With The Stars» λάμπουν στο ballroom παρουσιάζοντας μία πολύ glam and style χορογραφία! Και η στιγμή, που όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα, έφτασε! Λίγο πριν το 2021 γίνει γλυκιά ανάμνηση, η Βίκυ Καγιά και ο κριτής του «Dancing With The Stars» Jason Roditis, κάνουν πραγματικότητα την υπόσχεση, που έχουν δώσει! Θα χορέψουν μαζί και θα μας ξετρελάνουν με την πιο εντυπωσιακή χορογραφία του show! Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για να υποδεχτούμε το 2022 μαζί με τον Ηλία Βρεττό! Ο αγαπημένος τραγουδιστής έρχεται στο ballroom του «Dancing With The Stars» και τραγουδά όλα όσα έχουμε αγαπήσει και ξεχωρίσει.