ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, AEROSMITH...

ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, AEROSMITH...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι καινούργιες κυκλοφορίες μας έχουν κατακλύσει κυριολεκτικά.

17 Ιουνίου 2010Οι καινούργιες κυκλοφορίες μας έχουν κατακλύσει κυριολεκτικά. Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάσαμε κάποιες από αυτές, ας δούμε και μερικές ακόμα από τις πιο αξιόλογες των τελευταίων εβδομάδων.

Από τις πιο πρόσφατες είναι το καινούργιο album των επανασυνδεμένων STONE TEMPLE PILOTS. Ο ομώνυμος δίσκος τους έρχεται εννέα χρόνια μετά την διάλυση τους, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Kατά το διάστημα της αδράνειας των STP κάθε άλλο παρά αδρανή έμειναν τα μέλη του σχήματος.
Ο Scott Weiland μπήκε στην μπάντα των VELVET REVOLVER που η ιστορία τους είναι λίγο πολύ γνωστή, τα αδέλφια De Leo συνεργάσθηκαν στο βραχύβιο σχήμα των ARMY OF ANYONE με τον τραγουδιστή Richard Patrick των FILTER κυκλοφορώντας ένα αρκετά συμπαθητικό δίσκο το 2006. Τα αδέλφια De Leo ασχολήθηκαν και με παραγωγές δίσκων επίσης.
Ο δε ντράμερ Eric Kretz δημιούργησε το δικό του studio και συμμετείχε στους SPIRALARMS.
Μετά την αποχώρηση του από τους VELVET REVOLVER ο Weiland κυκλοφόρησε τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο και στην συνέχεια ακολούθησε η επανασύνδεση των STP.
Το ομώνυμο album τους, το οποίο είναι το έκτο studio στην πορεία τους, κυκλοφόρησε στις  21 Μαΐου και έφτασε στο Νο 2 του Billboard. O δίσκος αυτός είναι μια καλή επιστροφή της μπάντας, περιέχει πολύ καλά κομμάτια με πάμπολλες επιρροές από τα 60’s και 70’s και κατά την άποψη μου είναι ότι καλύτερο μετά το κορυφαίο album της καριέρας τους, το Purple του 1994. Εξαιρετική επιστροφή πραγματικά.

Με καινούργιο δίσκο επιστρέφει και ο Max Cavalera με τους SOULFLY. To Οmen είναι το έβδομο album των SOULFLY και κινείται πάνω στο γνωστό ύφος της μπάντας.
Αν και τα καλύτερα albums των SOULFLY είναι τα τέσσερα πρώτα, το Omen είναι μια αξιόλογη κυκλοφορία για την μπάντα.  
Ο κιθαρίστας Marc Rizzo μου ακούγεται πιο βιρτουόζος από ποτέ, και οι συναυλίες των SOULFLY είναι εγγύηση. Τους έχουμε δεί αρκετές φορές στην Ελλάδα και πάντα ήταν εξαιρετικοί απ’ όσο θυμάμαι. Πριν από 8 χρόνια, είχα συναντήσει για πρώτη φορά τον Max σε ένα ξενοδοχείο στην Πλάκα. Ένας μικρόσωμος και ευγενικός τύπος με χαμηλή φωνή και πολύ πρόσχαρος χαρακτήρας γενικότερα, απαντούσε με ευχαρίστηση στις ερωτήσεις μου, με την σύζυγο και manager του Gloria να παρακολουθεί την ομιλία μας στο διπλανό δωμάτιο. Ο κακόμοιρος είχε κλειστεί όλο το απόγευμα στο ξενοδοχείο για συνεντεύξεις, την στιγμή που η υπόλοιπη μπάντα έκανε βόλτες στα πέριξ.  Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο ευγενικός χαρακτήρας του, το βράδυ δε που τον είδα να βγαίνει στην σκηνή και να μεταμορφώνεται και να χτυπιέται αναρωτήθηκα αν αυτός είναι ο ίδιος low profile τύπος που μίλαγα το μεσημέρι.  
Για να γυρίσουμε στο Omen, o δίσκος στην deluxe έκδοσή του κυκλοφορεί με 3 bonus κομμάτια ανάμεσα τους και το Four Sticks των ZEPPELIN και από ένα DVD με μια εμφάνιση τους στο Γερμανικό festival Full Force τον Ιούλιο του 2009.    

Οι Γερμανοί ENEMY OF THE SUN είναι το καινούργιο σχήμα του πολυτάλαντου κιθαρίστα/ συνθέτη/ παραγωγού Waldemar Sorychta. Το πρόσφατο Caedium είναι το δεύτερο album του σχήματος μετά το Shadows του 2007. Στην ουσία οι ΕΝΕΜΥ OF THE SUN είναι η φυσική συνέχεια των GRIP INC, η μπάντα που ο Waldemar είχε με τους Dave Lombardo (SLAYER) και τον αδικοχαμένο τραγουδιστή Gus Chambers(1958-2008).
Σαν μπάντα πλαισιώνεται από νέους μουσικούς και ο ήχος της είναι παραπλήσιος των GRIP INC. O industrial ήχος τους που θυμίζει αρκετά τους VOIVOD μου αρέσει ιδιαίτερα και μέσα στις 14 συνθέσεις του δίσκου ο οπαδός αυτού του είδους και των GRIP INC επίσης, θα ανακαλύψει πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια. Ο Φιλανδός τραγουδιστής Jules Naveri είναι μια πολύ καλός στον ρόλο του. Επειδή έχει τύχει να συνομιλήσω τηλεφωνικώς με το Sorychta πριν από μερικά χρόνια, ο τύπος δεν βάζει γλώσσα μέσα του. Αν τον αφήσεις μιλάει ασταμάτητα, και αυτό όταν κάνεις συνέντευξη μέσω τηλεφώνου είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί.

O Sorychta εκτός από πολυτάλαντος είναι και τρομερά εργασιομανής επίσης.
Έτσι λοιπόν, ήταν ο πρώτος που κάλεσε για συνεργασία η πρώην τραγουδίστρια των AFTER FOREVER Floor Jansen για το επόμενο βήμα της μετά την διάλυση των AFTER FOREVER. Στην μπάντα προστέθηκε και ο πρώην AFTER FOREVER πληκτράς Joost van den Broek   
Οι τρείς τους συνέθεσαν τα κομμάτια που βρίσκονται στον πρώτο ομώνυμο δίσκο των REVAMP που μόλις κυκλοφόρησε από την Nuclear Blast. O δίσκος συνεχίζει τον συμφωνικό metal ήχο των AFTER FOREVER, και είναι μια καλή πρόταση για όλους τους οπαδούς των AFTER FOREVER και ΕPICA. Σε χώρες όπως η πατρίδα της η Ολλανδία, αλλά και στην Γερμανία, Βέλγιο και άλλες βόρειες χώρες η πανύψηλη Floor δεν είναι μια πολύ δημοφιλής τραγουδίστρια. Όπως και να ‘χει, η επιστροφή της μας χαροποιεί ιδιαίτερα σαν στήλη.

Από τις παλιές καραβάνες του hard rock χώρου είναι και οι Αμερικάνοι Y&T. Μετά από δεκατρία χρόνια δισκογραφικής απουσίας, επιστρέφουν με καινούργια εταιρία, 2 νέα μέλη αλλά πάντα με την ποιότητα που χαρακτηρίζει τις δουλειές τους σαν σχήμα. Το Facemelter είναι μια καλή επιστροφή με δυνατά hard rock κομμάτια. Οι τραγουδιστής/ κιθαρίστας και αρχηγός του σχήματος Dave Meniketti περιγράφει την κατάσταση της απουσίας τους και της επανόδου τους ως εξής:
 “Tα 90’s ήταν μια άσχημα εποχή για “Classic rock” μπάντες. Ήμασταν πολύ απογοητευμένοι, θέλαμε να επιστρέψουμε και να περιοδεύσουμε όπως στα 70’s και στα 80’s, αλλά δεν υπήρχε ζήτηση εκείνη την εποχή.To Facemelter είναι ένας ευθύς hard rock δίσκος με ακεραιότητα και πολλά καλογραμμένα και εκτελεσμένα κομμάτια”.  
Από τα πολύ καλά hard rock albums της χρονιάς, από ένα σχήμα που μετρά 35 χρόνια πορείας.

Όσο αφορά τα συναυλιακά νέα, αυτή την εβδομάδα έχουμε τον Billy Idol, στον οποίο θα πήγαινα για να δω τον φοβερό του κιθαρίστα Steve Stevens. O Stevens έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το τρομερό δίδυμο Terry Bozzio και Τοny Levin και μαζί τους έχει κυκλοφορήσει δύο πολύ καλά albums αλλά η στήλη προτείνει να ακούσετε όσοι ενδιαφέρεστε για την καλή μουσική το προσωπικό του δίσκο Flamenco A Go-Go του 1999, έναν, εξαιρετικής ομορφιάς δίσκο.



Επίσης την Κυριακή όπως όλοι γνωρίζετε, για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια παρουσίας θα εμφανισθούν οι AEROSMITH στην Αθήνα. Μια συναυλία που όπως έγραψα και την προηγούμενη εβδομάδα θεωρώ ότι αποτελεί από τα highlights του συναυλιακού καλοκαιριού.   
Οι AEROSMITH είναι από τα λίγα σχήματα του rock που σε όλη –σχεδόν- την καριέρα τους διατήρησαν το αυθεντικό line up τους, και με αυτό θα μας επισκεφτούν σε λίγες ημέρες.
Το δίδυμο Joe Perry και Steven Tyler έχουν γράψει την δική τους ξεχωριστή ιστορία στην rock μουσική, τόσο για την μουσική τους αλλά και τις καταχρήσεις τους, κυρίως στα 70’s.
Δεν είναι λίγα τα overdose του Steven Tyler, είναι γνωστό μάλιστα ότι μια φορά τον έσωσε από σίγουρο θάνατο ένας τύπος που είχε προσλάβει για να τον παρακολουθεί. Τόσο πολύ ακροβατούσε στην περίοδο των έντονων καταχρήσεων του.
 Όμως αυτά είναι μέρος του rock τρόπου ζωής, και το δίδυμο σε αυτό το κομμάτι ακολουθούσε πιστά το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι η μπάντα κατάφερε μέσα από την μουσική της να δημιουργήσει έναν προσωπικό ήχο και να κυκλοφορήσει δίσκους που αποτέλεσαν μεγάλη επιρροή για δεκάδες Αμερικάνικα σχήματα τα επόμενα χρόνια. Και ποιοι δεν έχουν διασκευάσει τραγούδια τους, από τους GUNS N ROSES, METALLICA, METAL CHURCH, TESTAMENT, WARRANT, RATT, VINCE NEIL μέχρι REM, NEW FOUND GLORY, HAYSEED DIXIE και BREEDERS.  
Από την πλούσια δισκογραφία τους θα επιχειρήσουμε να ξεχωρίσουμε τα πιο σημαντικά τους albums ανά δεκαετία:
Από τα 70’s δεν πρέπει να λείπουν από καμία σοβαρή δισκοθήκη τα Aerosmith(1973), Get your wings(1974), Toys In The Attic(1975) και Rocks(1976). Απαραίτητα δίχως άλλο.
Στα 80’s έκαναν σπουδαίο comeback με το Permanent Vacation το 1987 και συνέχισαν με το Pump(1989), βοηθούμενοι από την τεράστια επιτυχία της συνεργασίας τους με τους RUN DMC και το κομμάτι Walk This Way το 1986.
Στα 90’s διατηρήσαν μια πολύ σταθερή πορεία με πολύ αξιόλογους δίσκους σαν τα Get A Grip ( που πήγε Νο1 στο Billboard και ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια σε πωλήσεις παγκοσμίως) και Nine Lives (1997).    
Στα 00’s, τα Just Push Play(2001) και το Honkin’ On Bobo(2004) ήταν επίσης αξιόλογες δουλειές.
Το παιχνίδι Guitar Hero:Aerosmith  κυκλοφόρησε το 2008 και έκτοτε λέγεται ότι γράφουν καινούργιο album. Toν τελευταίο χρόνο υπήρξε έντονο παρασκήνιο για την φυγή του Steven Tyler από την μπάντα, κάτι που ευτυχώς δεν έγινε. Την Κυριακή που θα τους υποδεχθούμε στα μέρη μας, ας ελπίσουμε να μας δώσουν μια αξέχαστη συναυλία. Την έχουμε ανάγκη!