Ενα Δεύτερο Πρόγραμμα γεμάτο με Μελίνα

Ενα Δεύτερο Πρόγραμμα γεμάτο με Μελίνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022.

17 Ιανουαρίου 2022

 

«Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και θα ακούσουμε:

10:00-12:00
Οι σταθμοί της ζωής της, τα τραγούδια της, οι ρόλοι, η πολιτική, οι απογοητεύσεις και οι φόβοι μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις της Μελίνας. Ενα δίωρο αφιέρωμα της Μαρίας Κοζάκου. Στην ίδια εκπομπή θα ακούσουμε τον διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που έχει την επιμέλεια και τη μουσειολογική & μουσειογραφική μελέτη της έκθεσης, Νίκο Καλτσά. Είναι έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς», που ανοίγει την ίδια μέρα τις πόρτες της στην Τεχνόπολη.

16:00-17:00
Ο Νίκος Αϊβαλής και ο Σιδερής Πρίντεζης θυμούνται τη Μελίνα Μερκούρη μέσα από αποσπάσματα θεατρικών έργων και άλλων καταγραφών με τη φωνή της από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και προτείνουν κάποια από τα λιγότερο γνωστά τραγούδια της.

17:00
Ο Φώτης Απέργης ανατρέχει στη σχέση της με το τραγούδι. Θα ακούσουμε ερμηνείες που ταυτίστηκαν με τη Μελίνα σε ιστορικές παραστάσεις και διάσημες ταινίες, αλλά και στον αντιδικτατορικό αγώνα σε Ευρώπη και Αμερική.

 

Κάθε μία ώρα στο «και μισή», από τις 7:30 το πρωί, θα ακούμε την ίδια τη Μελίνα Μερκούρη να μιλάει για τη ζωή της, τις σκέψεις και τους φόβους της, την Ελλάδα και τον πολιτισμό σε μια σειρά ενθέτων, όπως τα επιμελήθηκε αποθησαυρίζοντας το Αρχείο η Μαρία Κοζάκου.

Το Δεύτερο εξασφάλισε και μια ξενάγηση αποκλειστικά για τις ακροάτριες και τους ακροατές του! Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, στις 17:00, 20 τυχεροί ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση από τη Γενική Γραμματέα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Μανουέλλα Παυλίδου, που υπήρξε επί πολλά χρόνια αγαπημένη φίλη και στενή συνεργάτις της Μελίνας. Προσκλήσεις από το facebook του σταθμού.