«The Runner» : Η νέα ταινία μικρού μήκους των Boy Harsher στην Ταινιοθήκη

«The Runner» : Η νέα ταινία μικρού μήκους των Boy Harsher στην Ταινιοθήκη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εν αναμονή των νέων ημερομηνιών διεξαγωγής των συναυλιών τους στην Ελλάδα, βλέπουμε κάτι διαφορετικό στις 21 Ιανουαρίου

20 Ιανουαρίου 2022

Η πέμπτη κυκλοφορία των Boy Harsher δεν είναι ένα μουσικό album με την παραδοσιακή έννοια, αλλά η μουσική συνοδεία μίας ταινίας μικρού μήκους, παραγωγής, συγγραφής και σκηνοθεσίας του ιδίου του μουσικού διδύμου, με τίτλο “The Runner”, η οποία θα κυκλοφορήσει μαζί με το album τον Ιανουάριο.

Η ταινία θα προβληθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.

Εισιτήρια ΕΔΩ

Το “The Runner”, είναι μία ταινία τρόμου αναμεμειγμένη με ένα meta-style ντοκυμαντέρ που αφορά την διαδικασία ηχογραφήσεων των Boy Harsher. Το soundtrack ισορροπεί ανάμεσα σε κινηματογραφικά ορχηστρικά σημεία, και pop τραγούδια που πιέζουν τα όρια του ήχου τους.

 

Από το 2014, οι Boy Harsher σταθερά κυκλοφορούν αυτό που για πολλούς θεωρείται το χρυσό standard του darkwave και του new industrial. Οι Matthews και Muller γνωρίστηκαν στην Σάβανα της Τζώρτζια των ΉΠΑ, ενώ και οι δύο σπόυδαζαν κινηματογράφο κι έτσι το κοινό τους ενδιαφέρον για την μουσική ξεκίνησε από εκεί. Η Matthews έγραφε σενάρια και ο Muller θα συνέθετε scores για τις ανύπαρκτες ταινίες. Το πρώτο τους EP με τίτλο “Lesser Man” κυκλοφόρησε αρχικά σε μία μικρή ποσότητα κασετών, αλλά γρήγορα κέρδισε ένα online following, και αποτέλεσε ένα underground hit.

Το πλήρες album “Yr Body is Nothing” του 2016 και το “Country Girl” EP του 2017, εκτόξευσαν το δίδυμο σε εκτενείς περιοδείες και sold out εμφανίσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΗΠΑ και στην Ευρώπη, όπου και έγιναν γνωστοί για τις ακούραστες και καθηλωτικές τους performances. Οι Boy Harsher “καβάλησαν” αυτό το momentum μέχρι το πλήρες album “Careful” του 2019, το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές από τα NPR Music, Pitchfork, Resident Advisor, Vice και άλλα.