Οι γυναικοκτονίες στο «μικροσκόπιο» του «Special Report»

Οι γυναικοκτονίες στο «μικροσκόπιο» του «Special Report»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στα (πολλά) περιστατικά έμφυλης βίας επικεντρώνεται, αυτή την εβδομάδα, η εκπομπή έρευνας του ΑΝΤ1.

28 Ιανουαρίου 2022

Οι δολοφονίες γυναικών ήταν από τα γεγονότα που σημάδεψαν περισσότερο την ελληνική κοινωνία, τη χρονιά που έφυγε, με 17 υποθέσεις να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Με αφορμή αυτό, απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα, το «Special Report» εστιάζει σε μια από τις γυναικοκτονίες που έγιναν πέρσι, αναδεικνύοντας παράλληλα και τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι δράστες.

Η εκπομπή έρευνας του ΑΝΤ1 επισκέφθηκε τη Ρόδο, μιλώντας με την οικογένεια και τις φίλες της Ντόρας Ζαχαρία, της εκπαιδευτικού που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της λίγες ημέρες μετά τον χωρισμό τους. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος παρουσιάζει μαρτυρίες για την ιστορία της σχέσης της Ντόρας με τον Κώστα Μοίρα, τα γεγονότα που προηγήθηκαν του περιστατικού και τη συμπεριφορά και το παρελθόν του θύτη. Στην κάμερα του «Special Report» μιλά και μια πρώην σύντροφος του Κώστα Μοίρα, η οποία καταθέτει πως είχε βιώσει κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο.

Τέλος, η εγκληματολόγος Έλενα Συρμαλή και η συνεργάτις του κέντρου για τα έμφυλα δικαιώματα και την ισότητα «Διοτίμα», Μαρίνα Φαρμακίδη, παρουσιάζουν το μοτίβο συμπεριφοράς των δραστών, τις μορφές έμφυλης βίας και τους λόγους για τους οποίους λαμβάνουν χώρα όλο και περισσότερο τέτοιες υποθέσεις.