Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Νίκου Αντύπα

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Νίκου Αντύπα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφιερώματα στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7, τη Φωνή της Ελλάδας και το Αρχείο της ΕΡΤ.

01 Φεβρουαρίου 2022

Το «έντεχνο» και το διεθνές πρόγραμμα της ΕΡΑ αποχαιρετούν με ειδικές εκπομπές τον Νίκο Αντύπα, τον σπουδαίο συνθέτη, ενορχηστρωτή, μουσικό και άλλοτε μέλος των Socrates που «έφυγε» πριν από λίγες ώρες. Τόσο σήμερα όσο και τις ερχόμενες ημέρες το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 και η Φωνή της Ελλάδας θα παρουσιάζουν αφιερώματα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα και on demand στο ert.gr. Αναλυτικά:

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7

ΤΡΙΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

10.00 Μαρία Κοζάκου
Η εκπομπή «Transistor» παρουσίασε ένα μικρό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Νίκου Αντύπα.

13.00 Μιχάλης Γελασάκης
Οι «Αδέσποτες Νότες» παρουσίασαν μια ημίωρη αναφορά στον συνθέτη με αποσπάσματα από συνεντεύξεις του καλλιτέχνη.

15.00 Πάνος Χρυσοστόμου
Οι «Ροκ Συναναστροφές» έδωσαν ρυθμό με τις δικές του …μπαγκέτες μέσα από το μουσικό αποτύπωμα που ο ίδιος ο μεγάλος ντράμερ άφησε στα χρόνια της λαμπρής του πορείας. Από το ξεκίνημα του με το ροκ και τα συγκροτήματα, με κορυφαίο φυσικά τους Socrates/Plaza, ως τη μεγάλη συνεισφορά του στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

20.00 Γιώργος Τσάμπρας
Σε μία έκτακτη δίωρη αφιερωματική εκπομπή θα παρουσιάσει μια παλαιότερη ραδιοφωνική του συνάντηση με τον Νίκο Αντύπα τον Δεκέμβριο του 2012. Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια ώς την εποχή των «Socrates». Κάνοντας ιδιαίτερη στάση στη θητεία του ως μουσικού και ενορχηστρωτή. Με κορυφαίες συνεργασίες αυτές με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι, με ιδιαίτερη στάση στο «Για μια μέρα ζωής» του Μάνου Λοΐζου αλλά και στα «Ζεστά ποτά» του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα και το «Μένω εκτός» με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

-------------------------

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΡΙΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

19.00 (ώρα Ελλάδος) Αλέξη Κώστας
«Φωνές και μουσικές της ελληνικής καρδιάς».

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

20.00 (ώρα Ελλάδος) Άγγελος Σταθόπουλος
«Έλληνες συνθέτες».

Αφιέρωμα στον Νίκο Αντύπα έχει ετοιμάσει και το Αρχείο της ΕΡΤ. Στην σελίδα του στο Facebook έχει ανέβει απόσπασμα από την εκπομπή «Συναντήσεις» του Λευτέρη Παπαδόπουλου, από το 2007, όπου ο σπουδαίος μουσικός θυμάται τα πρώτα του βήματα στο πεντάγραμμο, τη συμμετοχή του στους Socrates, τα ταξίδια που έκανε με το θρυλικό συγκρότημα, την περιοδεία με τους UFO, τον συνδυασμό της δυτικής ροκ με τη δημοτική μουσική, τις εμφανίσεις του στο «Κύτταρο» και άλλα.