Τα ραδιόφωνα του BBC συγκεντρώνουν ακροαματικότητα 49,9%

Τα ραδιόφωνα του BBC συγκεντρώνουν ακροαματικότητα 49,9%
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το BBC 6 Music είναι το Νο 1 web radio στη Μεγάλη Βρετανία και το Radio 1 πρώτο ραδιόφωνο στους νέους.

03 Φεβρουαρίου 2022

Αυτά δείχνουν οι τελευταίες ακροαματικότητες για το 4ο τρίμηνο του 2021, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου, από την RAJAR (Radio Joint Audience Research). Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το NME, 34,51 εκατομμύρια ακροατές συντονίζονταν κάθε εβδομάδα στα ραδιόφωνα του BBC δίνοντάς του ένα συνολικό μερίδιο ακροαματικότητας 49,9% σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το BBC Radio 1 συγκέντρωσε 8,97 εκατομμύρια ακροατές, με το Radio 1 Breakfast Show με τον Greg James να ακούγεται από 4,85 εκατομμύρια ακροατές. Το πάντοτε νεανικό Radio 1 παραμένει ο Νο 1 ραδιοφωνικός σταθμός στη Μεγάλη Βρετανία για τις ηλικίες 15-29 ετών. Αν και το ροκ BBC 6 Music σημείωσε πτώση 3,1% με 2,6 εκατομμύρια ακροατές, εξακολουθεί να παραμένει το Νο 1 web radio του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Τα στοιχεία δείχνουν τον σπουδαίο ρόλο που παίζει το BBC Radio στις ζωές μας. Συνεχίζουμε να βλέπουμε την ακρόαση να αυξάνεται τόσο για τα ραδιοφωνικά μας προγράμματα όσο και για τα podcast στο BBC Sounds» ανέφερε στο NME η Charlotte Moore, Chief Content Officer του BBC.

Να μη μιλήσουμε για την Ελληνική Ραδιοφωνία, δεν είναι σωστό.

πηγή φωτογραφίας: BBC