Μέχρι τον Μάρτιο στα βραχέα η Φωνή της Ελλάδας, ξηλώνονται κέντρα εκπομπής μεσαίων

Μέχρι τον Μάρτιο στα βραχέα η Φωνή της Ελλάδας, ξηλώνονται κέντρα εκπομπής μεσαίων
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μειώνει την παρουσία της στις αναλογικές ραδιοφωνικές μπάντες η ΕΡΤ.

04 Φεβρουαρίου 2022

Έως τις 31 Μαρτίου 2022 θα συνεχιστεί η λειτουργία του διεθνούς προγράμματος της ΕΡΑ στα βραχέα, με απόφαση που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος. Όπως σημειώνει το σχετικό έγγραφο, οι λόγοι της απόφασης είναι η «εξέλιξη της τεχνολογίας», οι αντίστοιχες αποφάσεις άλλων ραδιοτηλεοπτικών φορέων της Ευρώπης για κατάργηση των βραχέων και η επιτάχυνση της «διάχυσης μέσω διαδικτύου», τους επόμενους μήνες, της Φωνής της Ελλάδας και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ταυτόχρονα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση «πετάει το μπαλάκι» στην κυβέρνηση για τη συνέχιση της λειτουργίας των βραχέων. «Εντέλλονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΡΤ να ενημερώσουν άμεσα τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας για την πρόθεση της ΕΡΤ, ώστε να αποφασίσουν εάν επιθυμούν τη συνέχιση της λειτουργίας των Βραχέων, καθώς και την απόκτηση της κυριότητας και της λειτουργίας των Βραχέων με δική τους ευθύνη», αναφέρει η απόφαση, δίνοντας επίσης εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη φύλαξη του κέντρου εκπομπής Αυλίδας.

Όσο για τα μεσαία, το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε ομόφωνα την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό μόνο τριών κέντρων εκπομπής. Του Μπογιατίου, από όπου εκπέμπει το Πρώτο Πρόγραμμα, της Κέρκυρας και της Τρίπολης από όπου εκπέμπουν τα αντίστοιχα τοπικά προγράμματα της ΕΡΑ. Για τα υπόλοιπα ανενεργά Κ.Ε., ανάμεσα σε αυτά και εκείνο των Μεγάρων που φιλοξενούσε μέχρι το «μαύρο» την ΕΡΑ Σπορ (981 ΑΜ) και τον Φιλία (666 ΑΜ), αποφασίστηκε η αποξήλωση των ιστών τους «για λόγους ασφαλείας».