To Liberal αφαίρεσε άρθρο του εναντίον της Δέσποινας Κουτσούμπα

To Liberal αφαίρεσε άρθρο του εναντίον της Δέσποινας Κουτσούμπα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το «Υβριστική ανάρτηση κατά του πρωθυπουργού από την πρόεδρο του Συλλόγου Αρχαιολόγων» δεν υπάρχει πια.

08 Φεβρουαρίου 2022

 

Προηγήθηκε ωστόσο ένα εξώδικο και μία αγωγή της αρχαιολόγου Δέσποινας Κουτσούμπα εναντίον του Liberal.

Το σχόλιο του site αναφερόταν σε κάτι που ανέβασε η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιολόγων στπν προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Τον δρόμο όσων τις τελευταίες ώρες επιδίδονται σε ύβρεις και ανοίκειες επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού ακολούθησε και η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιολόγων. Η ίδια, η οποία είναι και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σήκωσε ανάρτηση στην οποία έχει επισυνάψει εικόνα με τη φράση “Μητσοτάκη κάθαρμα”. Η ανάρτησή της στο Τwitter πυροδότησε πολλά αρνητικά σχόλια, αλλά και ερωτήματα κατά πόσο η ίδια θα κληθεί από το πειθαρχικό ως δημόσιος υπάλληλος».

Η Δέσποινα κατέθεσε αγωγή για προσβολή προσωπικότητας, αγωγή που θα εκδικαζόταν τις επόμενες ημέρες. Αλλά το Liberal, σωστά, υποχώρησε κατεβάζοντας την επίμαχη ανάρτηση. Ηρθε σε συμβιβασμό μαζί της και (από) σήμερα δημοσιεύει το εξής:

Ύστερα από συζήτηση με την Δέσποινα Κουτσούμπα και μετά την παροχή αμοιβαίων εξηγήσεων, αφαιρέσαμε παλαιότερη ανάρτησή μας, με την οποία της είχε αποδοθεί η κατηγορία της εξύβρισης του πρωθυπουργού, εξ αιτίας δημόσιας ανάρτησής της στο twitter. Επιπλέον, η ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα στο Facebook που αναπαρήγαμε στο ίδιο δημοσίευμα, και προερχόταν από δημόσιο λογαριασμό τρίτου προσώπου, όπως μας εξηγήθηκε από την κ. Κουτσούμπα ελήφθη από το πρόσωπο αυτό από τον ιδιωτικό της λογαριασμό, ο οποίος καλύπτεται από το απόρρητο των επικοινωνιών, χωρίς δική της συγκατάθεση.

Πλέον, στο «Υβριστική ανάρτηση κατά του πρωθυπουργού από την πρόεδρο του Συλλόγου Αρχαιολόγων» βλέπεις το παρακάτω: 

Σημειώστε πως η Δέσποινα Κουτσούμπα με την αγωγή της προφυλάσσει και την ιδιωτικότητά της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, «όπου αναρτά ιδιωτικές αναρτήσεις προσωπικού χαρακτήρα ή σκέψεις που έχει επιλέξει τεχνικά να είναι προσβάσιμες μόνον από τον κύκλο των διαδικτυακών φίλων της, τους οποίους η ίδια έχει επιλέξει, και όχι από οποιονδήποτε χρήστη του διαδικτύου».