Ραδιόφωνο είναι το Δεύτερο Πρόγραμμα, όχι αλφαβητικός κατάλογος καταγραφής τραγουδιών

Ραδιόφωνο είναι το Δεύτερο Πρόγραμμα, όχι αλφαβητικός κατάλογος καταγραφής τραγουδιών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αστεία η ανακοίνωση της Σίας Αναγνωστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελληνική Ραδιοφωνία και το ρεπερτόριό της.

14 Φεβρουαρίου 2022

Το θέμα που έχει προκύψει με την Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος και το Δεύτερο Πρόγραμμα το γνωρίζετε, σας τα έχουμε πει από το πρωί. Διαμαρτύρεται για «την υπερμετάδοση τραγουδιών συμφερόντων ενός μικρού αριθμού δισκογραφικών εταιριών αλλά και καλλιτεχνών που εκπροσωπούν δισκογραφικά, εις βάρος της πλειοψηφίας των περισσοτέρων συναδέλφων μας οι οποίοι αναμεταδίδονται από την κρατική συχνότητα πολύ λιγότερο ή σχεδόν καθόλου».

Οι τραγουδιστές δικαιούνται φυσικά να διαμαρτύρονται, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχουν και δίκιο. Δυστυχώς ή ευτυχώς κάποιοι καλλιτέχνες είναι πιο επιτυχημένοι από κάποιους άλλους με αποτέλεσμα να έχουν και μεγαλύτερο airplay. Αυτό κάνει και το Δεύτερο Πρόγραμμα. Κάποιους επιλέγει και παίζει περισσότερο και κάποιους άλλους λιγότερο. Κάποια είδη μουσικής περισσότερο και άλλα λιγότερο. Λειτουργεί δηλαδή όπως λειτουργεί κάθε ραδιόφωνο που σέβεται τον εαυτό του. Στα ιδιωτικά ραδιόφωνα μάλιστα το playlist είναι απείρως πιο φτωχό

Για αυτό και μοιάζει αστεία η ανακοίνωση της Σίας Αναγνωστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει, μεταξύ άλλων, το εξής παράλογο: «Ολοι οι καλλιτέχνες και δημιουργoί θα πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης και να έχουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες στην προβολή τους έργου τους, ιδίως από ένα κρατικό μέσο». update: Η ίδια η Σία Αναγνωστοπούλου μας διευκρίνισε πως έκανε αναφορά στη Βουλή και όχι επερώτηση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν υιοθετεί απαραιτήτως όσα αναφέρονται σε αυτήν. 

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το Δεύτερο Πρόγραμμα (και τα άλλα μουσικά ρπρογράμματα της ΕΡΤ) να είναι κανονικό ραδιόφωνο, με τα θετικά του και τα αρνητικά του εννοείται, αλλά ένα ραδιόφωνο που θα παίζει ισόποσα όλους τους Ελληνες καλλιτέχνες! Παγκόσμια πρωτοτυπία. Γιατί όχι και αλφαβητικά; Σήμερα να παίζει καλλιτέχνες που το όνομά τους ξεκινάει από Α, αύριο από Β κ.ο.κ.

Το επιχείρημα ότι το Δεύτερο είναι κρατικό μέσο, ακούγεται στη συγκεκριμένη περίπτωση εξίσου αφελές. Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται εξήγηση...