Η διαμάχη Ουκρανίας-Ρωσίας, η δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον, το Instagram και ιστορίες απεξάρτησης στις εκπομπές έρευνας

Η διαμάχη Ουκρανίας-Ρωσίας, η δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον, το Instagram και ιστορίες απεξάρτησης στις εκπομπές έρευνας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα θέματα -άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο επίκαιρα- που θα απασχολήσουν το «Special Report», τους «Πρωταγωνιστές» και το «Mega Stories» αυτή την εβδομάδα.

21 Φεβρουαρίου 2022

«SPECIAL REPORT»

Δύο θα είναι οι βασικοί θεματικοί άξονες του νέου επεισοδίου της εκπομπής έρευνας του ΑΝΤ1, την ερχόμενη Παρασκευή στις 12 τα μεσάνυχτα. Ο πρώτος είναι η διαμάχη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, η οποία ως γνωστόν έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας. Από το Κίεβο ο Αντώνης Φουρλής συνομιλεί με αναλυτές, πολιτικούς και πολίτες για τα όσα βιώνουν και έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια, παρακολουθεί την προετοιμασία των ουκρανών για να αμυνθούν σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση, και εισέρχεται σε καταφύγια που έχουν δημιουργηθεί και το «παλάτι» που εγκατέλειψε ο πρώην ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Και από τη Μαριούπολη, που αριθμεί 150 χιλιάδες Έλληνες κατοίκους, ο Χρήστος Μαζανίτης μιλά με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, μαθήτριες σε ελληνικά σχολεία και κατοίκους χωριών που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» για τη ζωή τους εκεί.

Ο δεύτερος θεματικός άξονας είναι ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου του Μπακάρι Χέντερσον, στον Λαγανά της Ζακύνθου, το καλοκαίρι του 2017 που απασχόλησε έντονα τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ. Με αφορμή την έναρξη της δίκης για την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, η Μαρία Σαράφογλου συναντά τους γονείς του άτυχου αμερικανού, τον Φιλ και την Τζιλ Χέντερσον, οι οποίοι αποκαλύπτουν το πως βίωσαν την απώλεια του παιδιού τους το βράδυ της δολοφονίας, και τον αγώνα τους μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

-------------------------

«ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

Η «αρένα» του Instagram και των social media, κατ' επέκταση, θα απασχολήσει το νέο επεισόδιο της εκπομπής του Σταύρου Θεοδωράκη, την ερχόμενη Πέμπτη στις 00.30 στον Alpha. Για τα χρήματα που πρέπει να έχει κάποιος για να αγοράσει followers, τα ποσά που εισπράττουν οι instagrammers για κάθε post και story, τους fake followers που έχει ο καθένας από αυτούς και άλλα, μιλούν ο παρουσιαστής της «Φάρμας» Σάκης Τανιμανίδης, η ηθοποιός Μαρία Σολωμού, ο stand-up κωμικός Θωμάς Ζάμπρας, η δημιουργός του «Nefeli Meg» και νέα δικηγόρος Νεφέλη Μεγκ, ο αρχαιολόγος και δημιουργός του «Archaeostoryteller» Θεόδωρος Παπακώστας, η δημιουργός του «Loukoumh» και νέα ζωγράφος Ελένη Κούμη, ο δημιουργός του «Math Studio» και φωτογράφος Μάριος Θεολόγης, και ο συνδημιουργός του «Thank you, Next» και άλλων επιτυχημένων γκρουπ στα social media Δημήτρης Κανέλλης.

-------------------------

«MEGA STORIES»

Σε ιστορίες απεξάρτησης θα εστιάσει την ερχόμενη Πέμπτη στις 00.30, η εκπομπή έρευνας του Mega. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου παρουσιάζει ανθρώπους οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τις καταχρήσεις και προσπαθούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Όπως ο Γιώργος που ήταν χρήστης ναρκωτικών για 26 χρόνια, ο Κώστας που είχε εθιστεί στον τζόγο χάνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, και ο Σταύρος που παρέμενε καθηλωμένος για ώρες μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή. Επίσης, η κάμερα της εκπομπής μπαίνει σε εξειδικευμένα κέντρα απεξάρτησης, παρακολουθώντας ομαδικές συνεδρίες και μιλά με τα μέλη τους για τον αγώνα που δίνουν.