Στο MBC Group το 30% του Antenna Group Ελλάδας

Στο MBC Group το 30% του Antenna Group Ελλάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Συμπαίκτη» για τις εγχώριες δραστηριότητές του βρήκε ο Θοδωρής Κυριακού.

04 Μαρτίου 2022

Μια συμφωνία «υψηλής στρατηγικής σημασίας» δημοσιοποίησε σήμερα ο όμιλος Antenna, για τις εν Ελλάδι επιχειρήσεις του. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το MBC Group, που εδρεύει στο Ντουμπάι και δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, συμμετείχε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία συμμετοχών του ομίλου, ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ, αποκτώντας το 30% των μετοχών του με το υπόλοιπο 70% και το management να παραμένει στα αδέρφια Κυριακού.

Βασικός σκοπός του «deal» είναι η δημιουργία υπερσύγχρονων και διεθνών προδιαγραφών στούντιο και υποδομών, για την προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, με τα καταβεβλημένα κεφάλαια θα γίνουν επενδύσεις σε startup digital επιχειρήσεις και ψηφιακές υπηρεσίες.

«Στόχος είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή κόμβο οπτικοακουστικής παραγωγής που, παράλληλα με τα κίνητρα που έχει θεσπίσει το κράτος, θα ενθαρρύνει την αύξηση των σχετικών επενδύσεων και την εισροή συναλλάγματος. Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και να αξιοποιήσουν ειδικότητες προηγμένης τεχνολογίας», όπως αναφέρει ο όμιλος Antenna.

Από αυτή τη συμφωνία δεν επηρεάζεται άμεσα η μετοχική σύνθεση του ΑΝΤ1, καθώς σύμφωνα με το ΕΣΡ η Antenna TV Α.Ε. που λειτουργεί το κανάλι ανήκει απ' ευθείας σε τρεις εταιρείες, που ελέγχουν οι Θοδωρής, Ξενοφών και Αθηνά Κυριακού.