Το «παλιό» Mega, μέσω του Open, πρωταγωνιστεί στην ενημέρωση για τη ρωσική εισβολή

Το «παλιό» Mega, μέσω του Open, πρωταγωνιστεί στην ενημέρωση για τη ρωσική εισβολή
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η πλειονότητα των δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα στην Ουκρανία, για λογαριασμό του «ανοιχτού καναλιού», προέρχεται από την παλιά ομάδα του Mega.

07 Μαρτίου 2022

Εδώ και πάνω από μια εβδομάδα, ως γνωστόν, το Open έχει καταργήσει τα ψυχαγωγικά του προγράμματα και έχει στραφεί στην ενημέρωση, για όσα συμβαίνουν στα ουκρανικά εδάφη μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων. Η επιλογή αυτή φαίνεται πως δικαιώνει τους ιθύνοντες του καναλιού, καθώς τις περισσότερες ημέρες σημειώνει διψήφιους μέσους όρους -από τους υψηλότερους, από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί- στο 24ωρο, τη μεσημεριανή και τη βραδινή ενημέρωση

Η άνοδος αυτή του Open οφείλεται, φυσικά, στους ανθρώπους του, δημοσιογράφους και τεχνικούς, οι οποίοι καλύπτουν τα γεγονότα σχεδόν όλο το 24ωρο. Από τους ανταποκριτές ο Θανάσης Αυγερινός από τη Ρωσία, ο Μιχάλης Ιγνατίου από τις ΗΠΑ και ο Παντελής Βαλασσόπουλος από τη Γερμανία, από τους απεσταλμένους ο Σωτήρης Δανέζης και από δημοσιογράφους (παρουσιαστές και ρεπόρτερ) η Λίνα Δρούγκα, η Μίνα Καραμήτρου, ο Χρήστος Τσιγουρής, η Σοφία Φασουλάκη, η Αλεξία Τασούλη, ο Γιάννης Σαραντάκος και άλλοι. Και πίσω απ' τις κάμερες ο διευθυντής ειδήσεων του Open, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, και ο Βίκτωρ Βλαχογιάννης. Όλοι τους, μαζί με δημοσιογράφους που προήλθαν από άλλα ΜΜΕ.

Στο «χτίσιμο» αυτής της ομάδας, όμως, βοήθησε μια δυσάρεστη συγκυρία. Εκείνη του «λουκέτου» στο παλιό Mega. Τον ίδιο μήνα που το Open ετοιμαζόταν να βγει στον αέρα, τον Οκτώβριο του 2018, το «μεγάλο κανάλι» χάθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Και με τον ενημερωτικό τομέα του τότε Epsilon να είναι αδύναμος, πολλοί από τους δημοσιογράφους του Mega πέρασαν την πόρτα του υπό σύσταση «ανοιχτού καναλιού». Άλλοι βρίσκονται στο Open από τότε μέχρι σήμερα, άλλοι (λιγότεροι) βρέθηκαν στο ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν και άλλοι εντάχθηκαν αργότερα στο δυναμικό του.

Μην κατηγορούν λοιπόν το Open από το συγκρότημα Μαρινάκη, δικοί τους άνθρωποι βρίσκονται εκεί, παλιοί συνεργάτες του Mega (τότε ήταν καλοί, τώρα όχι δηλαδή;)