Η ένοχη σιωπή της ΕΡΤ για τον ανταποκριτή της στη Μόσχα

Η ένοχη σιωπή της ΕΡΤ για τον ανταποκριτή της στη Μόσχα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Καμία επίσημη απάντηση για το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε.

12 Μαρτίου 2022

Το περίφημο πια ζήτημα με τον -θεωρητικά- ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα Αχιλλέα Πατσούκα, ο οποίος ωστόσο, τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα, ζει και βασιλεύει στην Αθήνα. Από την ΕΡΤ υποστηρίζουν πως ο ίδιος ο Αχιλλέας Πατσούκας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα διευκρίνισε κάποια στιγμή πως βρίσκεται στην Ελλάδα και όχι στη Ρωσία λόγω αναρρωτικής άδειας.

Κανένα πρόβλημα έως εδώ, μεγάλο πρόβλημα εννοούσε, έστω και αν η ΕΡΤ εμφανίζεται «γυμνή», χωρίς ανταποκριτή, σε μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της παγκόσμιας ειδησεογραφίας των τελευταίων εβδομάδων.

Η Μόσχα είναι στο επίκεντρο αλλά η ΕΡΤ απουσιάζει

Τα περίεργα ξεκινούν από τη στιγμή που η ΕΡΤ έβγαλε αρκετές φορές τον Αχιλλέα Πατσούκα να δώσει το ρεπορτάζ του για τα ρωσικά, χωρίς να διευκρινίζει από που γίνεται η ανταπόκριση. Ή, μάλλον, το αντίθετο: άφηνε να εννοηθεί πως η ανταπόκριση είναι από τη Μόσχα. Στις 21 Φεβρουαρίου παράδειγμα η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Ανδριάνα Παρασκευοπούλου ανέφερε πως «η ΕΡΤ βρίσκεται στις πηγές του ρεπορτάζ» δίνοντας το λόγο «στον ανταποκριτή μας στη Μόσχα Αχιλλέα Πατσούκα». Και υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Από την ΕΡΤ μιλούν ανεπίσημα υποστηρίζοντας πως δεν κορόιδεψαν κανέναν, δεν είπαν ποτέ πως ο ανταποκριτής βρίσκεται στη Μόσχα, δεν έβαλαν ποτέ ανάλογο σούπερ δίπλα στο όνομά του. Μισά λόγια, μισές αλήθειες. Επισήμως η ΕΡΤ δεν ανακοίνωσε το παραμικρό, έστω και αν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε παραιτήσεις: «Μήπως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις "φαντασμάτων" ανταποκριτών σε γνώση της Διοίκησης της ΕΡΤ; Εάν ισχύουν, το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Ζούλας είναι να παραιτηθεί».

Ο ανταποκριτής του Mega στη Μόσχα Δημήτρης Λιάτσος έγραψε πως δεν έχει δει τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα εδώ και έναν χρόνο «Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! Ξέρω ότι δε βρέθηκε στη Μόσχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο δεκαπεντάμηνο διάστημα».

Οπως βλέπετε εδώ παρακάτω, στο απόσπασμα από τη Διαύγεια, η σύμβαση του ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα, ανανεώθηκε στην αρχή της χρονιάς για ολόκληρο το 2022

 

Στην κεντρική φωτογραφία (πάνω) βλέπετε τον νέο ανταποκριτή της ΕΡΤ από το Λονδίνο.