«Special Report» με τις μορφές βίας στην ενόργανη γυμναστική

«Special Report» με τις μορφές βίας στην ενόργανη γυμναστική
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η εκπομπή φέρνει στο «φως» καταγγελίες από 5 πρώην αθλήτριες.

04 Απριλίου 2022

Περίπου έναν χρόνο μετά το πρώτο «κύμα» του ελληνικού #metoo, που ξεκίνησε από τον αθλητισμό και την Σοφία Μπεκατώρου, το «Special Report» επανέρχεται στον ίδιο χώρο και δημοσιοποιεί περισσότερα περιστατικά βίας. Την ερχόμενη Παρασκευή στις 23.30, η εκπομπή έρευνας του ΑΝΤ1 δίνει βήμα σε 5 πρώην αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, προκειμένου να καταθέσουν όσα βίωσαν όταν ήταν ανήλικες και αγωνίζονταν.

Εκεί, περιγράφουν περιστατικά λεκτικής, ψυχολογικής, σωματικής αλλά και σεξουαλικής βίας που είχαν υποστεί, τις αντιδράσεις όσων ήταν παρόντες σε αυτά, το πως έφτασαν στην απόφαση να «σπάσουν» τη σιωπή τους και την ελπίδα τους για ένα πιο ασφαλές περιβάλλον στον αθλητισμό.

Στην κάμερα του «Special Report» μιλούν, επίσης, η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας Σοφία Μπεκατώρου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο διευθυντής της επιτροπής Ηθικής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Αλεξάντερ ΜακΛιν, και ο ρουμάνος ιστορικός Στεζαρέλ Ολάρου, που περιγράφει την κακοποίηση που είχε βιώσει η κορυφαία γυμνάστρια των τελευταίων δεκαετιών, Νάντια Κομανέτσι.