Κοίτα που κανείς δεν ήξερε τίποτε στην ΕΡΤ για τον ανταποκριτή-φάντασμα στη Μόσχα

Κοίτα που κανείς δεν ήξερε τίποτε στην ΕΡΤ για τον ανταποκριτή-φάντασμα στη Μόσχα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κωμικοτραγικές καταστάσεις χθες στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

13 Απριλίου 2022

Ήταν εκεί ο ίδιος ο Αχιλλέας Πατσούκας (ο ανταποκριτής) η υποδιευθύντρια ειδήσεων της ΕΡΤ Μαρία Σταυροπούλου και, εκ μέρους του Προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μπακόπουλος. Είναι η γνωστή υπόθεση της ΕΡΤ με τον ανατποκριτή στη... Μόσχα που έστελνε τις ανταποκρίσεις του από την... Αθήνα. 

Ο πιο τίμιος τελικά ήταν ο Αχιλλέας Πατσούκας που κατέθεσε στο Πειθαρχικό ότι είχε εξηγηθεί ευθύς εξαρχής στη Διοίκηση της ΕΡΤ ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βίζα του και ίσως να μην καταφέρει να πάει τελικά στη Μόσχα.

Η Μαρία Σταυροπούλου το έπαιξε παντελώς άσχετη με την υπόθεση και έριξε την ευθύνη στους αρχισυντάκτες που παράκουσαν τις εντολές που είχαν πάρει. Στην εύλογη απορία του Πειθαρχικού πως είναι δυνατόν ολόκληρη υποδιευθύντρια να μη γνώριζε, κοίταζαν όλοι το ταβάνι.

Οσο για τον Κωνσταντίνο Ζούλα, όπως είπε ο δικηγόρος του, δεν είχε καν ιδέα μια και δεν ασχολείται ποτέ με τα δημοσιογραφικά! Ως υπεύθυνο έδειξε τον Φώτη Καφαράκη, τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, δική του αρμοδιότητα είναι.

Βέβαια ο Αχιλλέας Πατσούκας αποκάλυψε στο Πειθαρχικό πως τον Ιανουάριο είχε υποβάλει προφορική παραίτηση στον Κωνσταντίνο Ζούλα. Ναι σε αυτόν που δεν ασχολείται με τα ενημερωτικά της ΕΡΤ. Κάτι δεν κολλάει εδώ.

Είπε ακόμα ότι την περίοδο του πολέμου ο ίδιος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Αλλά η ΕΡΤ καταπατώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα τον έβγαζε στον αέρα. Τραγελαφικά πράγματα.