Πρόστιμο στον Real 97.8 λόγω του Πέτρου Κωστόπουλου

Πρόστιμο στον Real 97.8 λόγω του Πέτρου Κωστόπουλου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από εκπομπές του που χρονολογούνται από το... 2017.

02 Μαΐου 2022

Μετά από 5 χρόνια το ΕΣΡ τιμώρησε τον Real 97.8 για λεγόμενα του Πέτρου Κωστόπουλου μέσα από τον αέρα του. Συγκεκριμένα, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επέβαλλε πρόστιμο ύψους 5 χιλιάδων ευρώ στον ραδιοσταθμό, για εκπομπές του πρώην μεγαλοεκδότη που έγιναν στις 31/01 και 01/02 του 2017, έπειτα από σχετική καταγγελία που υπεβλήθη στις 02/02 του ιδίου έτους.

Οι επίμαχες φράσεις του Πέτρου Κωστόπουλου, που σύμφωνα με το ΕΣΡ οδήγησαν στο πρόστιμο, αφορούσαν κυρίως στελέχη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Λούκα Μιλιβόγεβιτς και άλλους. Ενδεικτικά:

- «Η μαϊμού που ανέβασαν οι Ρώσοι παλιά τη Λάικα, ποιος θα την κάνει; Ποιος κάνει τη μαϊμού; Μαϊμού είναι ο Καρανίκας».

- «Εκείνος που είναι καυλωμένος, συγγνώμη, εκείνος που είναι καυλωμένος με τις στολές των αστροναυτών κι έχει πάθει από το πρωί ταράκουλο, ποιος παθαίνει με στολές; Ποιος είναι στρατόκαυλος; Ένας είναι, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο κ. Καμμένος…».

- «Θα βλέπουν τον Τσίπρα και τον Παππά οι εξωγήινοι και θα την κάνουν τρέχοντας, θα μας γαμήσουν, θα μας τα πάρουν όλα…».

- «Όχι μαϊμού iPhone έτσι; Όχι διαστημικά του Παππά, αυτές τις παπαριές…».

- «Πήγε ο εξωγήινος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, λέει στον Καμμένο «κοίτα, Πάνο» κι ο Πάνος κοιτάει επάνω στο ταβάνι, ο εξωγήινος του λέει «είσαι πολύ μαλάκας, χαλάει η συμφωνία»».

- «Ο Μιλιβόγιεβιτς πήρε 16 εκατομμύρια το χρόνο κι εσύ πήρες από τα τρία το μακρύτερο».

- «Σώπα ρε Βαρουφάκη, το μαλάκα, για μένα λέω, δεν απευθύνεται σε σας, χαχόλοι, ουφατζήδες που ψηφίσατε ούφο για να πάτε με Enterprise επάνω…».

- «Το να λες ότι πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με υψηλούς μισθούς πρέπει να είσαι πολύ μακάκας…».