Η Motor Oil (του Alpha) δίνει ρευστό σε Μπάκο-Καϋμενάκη

Η Motor Oil (του Alpha) δίνει ρευστό σε Μπάκο-Καϋμενάκη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια εταιρεία που κατέχει ήδη ένα κανάλι και δύο υποψήφιοι(;) καναλάρχες, συμφώνησαν για την Ελλάκτωρ.

06 Μαΐου 2022

Ένα μεγάλο «deal» στον χώρο των κατασκευών (και όχι μόνο) έκλεισε πριν λίγες ώρες. Η Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε ότι απέκτησε το 29,87% της Ελλάκτωρ από εταιρείες συμφερόντων των Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη, με συνολικό τίμημα ύψους 182 εκατομμυρίων ευρώ, και ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός νέου εταιρικού σχήματος μαζί με την Reggeborgh Invest B.V. (μεγαλομέτοχος της Ελλάκτωρ) που θα ελέγχει το χαρτοφυλάκιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της εταιρείας.

Πρόκειται μια συμφωνία η οποία έχει προεκτάσεις και στα media. Από τη μια, μέσω της Motor Oil ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει υπό τον έλεγχό του την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Alpha. Δύο μέσα στα οποία παρατηρήται έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, σε παρασκηνιακό επίπεδο με αλλαγές σε ΔΣ, μεταβολές μετοχικού κεφαλαίου και μεταβιβάσεις μετοχών, σύμφωνα με το ΕΣΡ.

Και από την άλλη, τα ονόματα του Δημήτρη Μπάκου και του Γιάννη Καϋμενάκη πρωταγωνιστούν τις τελευταίες εβδομάδες σε δημοσιεύματα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Open, του Action24 και του Kontra. Όσον αφορά πάντως τα δύο τελευταία κανάλια, σύμφωνα με πληροφορίες μας οι δύο επιχειρηματίες δεν είχαν επαφές για κανένα από αυτά.