Ο Αθήνα 9.84 γίνεται 35 ετών με ένα εορταστικό δεκαπενθήμερο

Ο Αθήνα 9.84 γίνεται 35 ετών με ένα εορταστικό δεκαπενθήμερο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με ειδικά προγράμματα, αφιερώματα και εκδηλώσεις.

14 Μαΐου 2022

35 χρόνια κλείνει στο τέλος του μήνα που διανύουμε ο Αθήνα 9.84. Ο ιστορικός δημοτικός σταθμός της πόλης που, μαζί με άλλους του είδους σε πόλεις εντός και εκτός Αττικής, έσπασε το κρατικό μονοπώλιο στο ελληνικό ραδιόφωνο. Για να γιορτάσει αυτή την επέτειο ο Αθήνα 9.84 διοργανώνει ένα δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκπομπές εκτός στούντιο, αφιερώματα, ευχές, μια ημερίδα και ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ

08.00-20.00 Αφιέρωμα στη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας και Ιντερφοβίας
Με σύνθημα «ΠΟΛΗχρωμη Αθήνα», ο Αθήνα 9.84 βγαίνει έξω από το studio και, σε συνεργασία με το Antivirus (avmag.gr), δημιουργεί ένα ζωντανό 12ωρο πρόγραμμα αφιερωμένο στη Διεθνή Ημέρα. Στην πλατεία Κοτζιά, το Pop Up εξωτερικό studio του σταθμού θα φιλοξενήσει πολιτικούς, συλλογικότητες, καλλιτέχνες και οργανώσεις που θα μιλήσουν με ειλικρίνεια για τις διακρίσεις, τη βία και όλα όσα καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει η gay και trance κοινότητα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ

08.00-22.00 Αφιέρωμα στα Μουσεία της Πόλης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, ο Αθήνα 9.84 αφιερώνει τις εκπομπές του στα Μουσεία της Πόλης και στους ανθρώπους τους, που θα βρίσκονται στα στούντιο του σταθμού!

ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ

Ο Αθήνα 9.84, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, επιλέγει και προβάλει για τους ακροατές του την ταινία «Άντε Γειά» (Σημ: σε μια σκηνή της ταινίας του 1991 «παίζει» o Αθήνα 9.84). Τη σύνδεση του σταθμού με την ταινία θα κάνει ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ

Στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, ο Αθήνα 9.84 διοργανώνει ημερίδα με γενικό τίτλο «35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία» και δύο στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων.
Οι θεματικές είναι:
1. «Ενημέρωση: Αλήθειες, ψέματα, Fake News και Πραγματικότητα»
2. «Το Μουσικό Ραδιόφωνο Σήμερα».
Συμμετέχουν πολιτικοί, εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, διευθυντές σταθμών και μουσικοί παραγωγοί. Οι συζητήσεις θα μεταδοθούν με Live Streaming στον «αέρα» του σταθμού, στο site και στο κανάλι του, στο YouTube.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΪΟΥ

Ο Αθήνα 9.84... παίζει μπάλα οργανώνοντας δύο ξεχωριστά ποδοσφαιρικά τουρνουά 4x4 στην πλατεία Καραϊσκάκη, απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Στους πρωινούς αγώνες συμμετέχουν μαθητές δημοτικού από τα αθλητικά φυτώρια συλλόγων της Αθήνας και στους απογευματινούς, ομάδες ΜΜΕ!

ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ

Από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα εντός studio (με ειδικές εκπομπές, καλεσμένους και αρχειακό υλικό) και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ εκτός studio! Mε το Pop Up studio κατεβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, οι παραγωγοί και παίζουν μουσική και... όποιος θέλει να γιορτάσει μαζί τους, πάει να τους ευχηθεί και να κάνει την on air αφιέρωσή του στα μικρόφωνα του σταθμού!

-------------------------

Από τις 23 Μαΐου μεταδίδουν στον αέρα, στο site και στο youtube «χειροποίητα video» που έφτιαξαν για τον σταθμό παλαιοί και νεότεροι συνεργάτες του Αθήνα 9.84, δημοσιογράφοι, παραγωγοί αλλά και επώνυμοι, φανατικοί ακροατές του σταθμού, Μέσα σε αυτά, μαζί με τις ευχές τους, διηγούνται χαρακτηριστικές στιγμές από όσα έζησαν ή... άκουσαν στους 98.3 FM!

Μέσα σε αυτό το εορταστικό κλίμα, ο Αθήνα 9.84 θα κυκλοφορεί στην πόλη με λεωφορεία και τρόλεϊ «ταξιδεύοντας» το μήνυμα: 35 χρόνια, ο σταθμός της πόλης μας!