Η ταινία και η σειρά «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο ΑΝΤ1+

Η ταινία και η σειρά «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο ΑΝΤ1+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο ακόμη αποκλειστικότητες από τον χώρο της ελληνικής μυθοπλασίας, στην streaming πλατφόρμα του ΑΝΤ1.

16 Μαΐου 2022

Την υπερπαραγωγή της Μιμής Ντενίση θα φιλοξενήσει το επόμενο διάστημα στην ταινιοθήκη του το ΑΝΤ1+. Από τις 24 Μαϊου θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, ενώ στις 5 Ιουλίου θα είναι διαθέσιμη και η ομότιτλη μίνι σειρά 4 επεισοδίων, μαζί με αποκλειστικό extra υλικό και σκηνές που δεν έχουν προβληθεί. Πρόκειται για μια παραγωγή που μιλά για την πυρπόληση της Σμύρνης, βασιζόμενη στο βιβλίο «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών φέτος από τη Μικρασιατική καταστροφή. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γρηγόρης Καραντινάκης και το σενάριο η Μιμή Ντενίση και ο Martin Sherman.

Πρωταγωνιστούν οι Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Μιχαηλίδου, Αναστασία Παντούση, Ozdemir Ciftcioglu, Νέδη Αντωνιάδη, Γιάννης Εγγλέζος, Έφη Γούση, Nathan Thomas, Χρήστος Στέργιογλου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Daniel Crossley, Dunkan Skinner, Δάφνη Αλεξάντερ, Μιχάλης Μητρούσης, Nαταλία Δραγούμη, Μανώλης Γεραπετρίτης, Ανδρέας Νάτσιος, Ian Roberson, Joanna Kalafatis και Γιάννης Βογιατζής.

«H Filio Williams, μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα», αναφέρει το ΑΝΤ1+ για την υπόθεση της παραγωγής.