Επιχειρούμενη μετακύλιση ευθυνών στους απλούς εργαζόμενους της ΕΡΤ

Επιχειρούμενη μετακύλιση ευθυνών στους απλούς εργαζόμενους της ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δήλωση εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ για το θέμα με τις διαγραφές από την ΕΣΗΕΑ.

01 Ιουνίου 2022

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μοχθούν καθημερινά για πολυφωνική και αξιόπιστη ενημέρωση καθώς και για ποιοτική ψυχαγωγία. Αποφάσεις και ενέργειες της διορισμένης διοικητικής και δημοσιογραφικής ιεραρχίας που υποσκάπτουν το κύρος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, δεν μπορούν να ακυρώσουν τις προσπάθειες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του που παλεύουν για μια ΕΡΤ δυνατή, έγκυρη και αξιόπιστη.

Διαγραφές από την ΕΣΗΕΑ για τις «ανταποκρίσεις» από τη Μόσχα

Η εκλογή μας ως εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ συμπίπτει με μια δυσμενή για το φορέα συγκυρία καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος τελεί υπό παραίτηση και ο Πρόεδρος και η δημοσιογραφική ηγεσία του Ενημερωτικού τομέα αντιμετωπίζουν προσωρινή διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ, για παραπλάνηση του κοινού, με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού οργάνου της Ένωσης. Η αξιοπιστία της ΕΡΤ δεν εξασφαλίζεται με την επιχειρούμενη μετακύλιση ευθυνών, για την περιβόητη υπόθεση του ανταποκριτή από την Μόσχα που δεν βρέθηκε ποτέ στη Μόσχα, στους απλούς εργαζόμενους.

Ως οφείλουμε, θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ως μέλη του ΔΣ, για την υπεράσπιση δίκαιων εργασιακών αιτημάτων αλλά και την προάσπιση του κύρους και της αποστολής της ΕΡΤ.

Γιάννης Δάρρας
Μανώλης Παπανικήτας
Εκπρόσωποι Εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ