Όλη την εβδομάδα με μουσικές ταινίες στην ΕΡΤ2 (το αγαπημένο μας κανάλι)

Όλη την εβδομάδα με μουσικές ταινίες στην ΕΡΤ2 (το αγαπημένο μας κανάλι)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στον ρυθμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

20 Ιουνίου 2022

Κάθε βράδυ η ΕΡΤ2 θα μας δείχνει, αυτή την εβδομάδα, από μία μουσική ταινία. Η καλύτερη ιδέα για να γιορτάσουν τη μουσική. Κι εμείς μαζί τους.

Δευτέρα στις 22:00
«Αντιγράφοντας τον Μπετόβεν»
(Copying Beethoven)

Βιογραφικό δράμα εποχής, συμπαραγωγής ΗΠΑ – Γερμανίας 2006.
Σκηνοθεσία: Ανιέσκα Χόλαντ
Παίζουν: Εντ Χάρις, Νταϊάν Κρούγκερ, Ραλφ Ριάχ, Μάτιελοκ Γκιμπς, Μπιλ Στιούαρτ
Υπόθεση: Η νεαρή συνθέτρια Άννα Χολτζ, παρότι γυναίκα στη Βιέννη του 19ου αιώνα, καταφέρνει να πείσει τον ιδιοφυή αλλά δύστροπο και κουφό Μπετόβεν να την προσλάβει ως βοηθό του και αντιγραφέα των παρτιτούρων του.
Η «Ενάτη Συμφωνία» είναι έτοιμη και μέσα σε λίγα 24ωρα πρέπει οι παρτιτούρες να καθαρογραφούν για να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί στη βιεννέζικη υψηλή κοινωνία. Τελικά, η επαγγελματική αυτή συνεργασία θα αλλάξει τη ζωή και των δύο.

Τρίτη στις 22:00
«Χορωδία»
(Boychoir)

Δράμα, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Καναδά 2014.
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Ζιράρ
Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Κάθι Μπέιτς, Έντι Ιζάρντ, Ντέμπρα Γουίνγκερ, Τζος Λούκας, Κέβιν ΜακΧέιλ, Γκάρετ Γουόρινγκ, Τζο Γουέστ, Ρίβερ Αλεξάντερ
Υπόθεση: Η ταινία «Χορωδία» αποκαλύπτει ότι το εξαιρετικό ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο αρκεί να τολμήσει το όνειρο. Ένα δωδεκάχρονο αγόρι που πρόσφατα έχασε τους γονείς του καταλήγει σε ένα μουσικό οικοτροφείο, με τα δίδακτρα πληρωμένα από έναν ανώνυμο ευεργέτη. Κανείς δεν περιμένει ότι αυτό το ατίθασο και μοναχικό πλάσμα θα καταφέρει να μπει στο συγκρότημα Boychoir -μια χορωδία αγοριών, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας υψηλά το κύρος της σχολής της.

Τετάρτη στις 22:00
«Τζάνγκο, ο βασιλιάς του σουίνγκ»
(Django)
Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Βιογραφικό δράμα, παραγωγής Γαλλίας 2017.
Σκηνοθεσία: Ετιέν Κομάρ
Σενάριο: Ετιέν Κομάρ, Αλέξις Σαλάτκο
Μουσική: Γουόρεν Έλις
Παίζουν: Ρεντά Κατέμπ, Σεσίλ Ντε Φρανς, Μπεά Παλιά, Τζόνι Μοντρέιλ, Πάτρικ Μίλι, Γκαμπριέλ Μιρετέ, Ξαβιέ Μποβουά
Υπόθεση: Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Τζάνγκο Ράινχαρτ, έναν από τους πρωτοπόρους της ευρωπαϊκής τζαζ και πατέρα του Gypsy Swing, με φόντο τη διαφυγή του από το Παρίσι το 1943 για να γλυτώσει από τους ναζί. Οι συνεχείς κίνδυνοι, η αναγκαστική φυγή αλλά και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον της οικογένειάς του δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν να παίζει μουσική.

Πέμπτη στις 22:00
«Το τελευταίο χτύπημα»
(The Last Hammer Blow)

Δράμα, παραγωγής Γαλλίας 2014.
Σκηνοθεσία: Αλίξ Ντελαπόρτ
Σενάριο: Αλέν Λε Ανρί, Αλίξ Ντελαπόρτ
Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Πολ, Κλοτίλντ Εσμέ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά
Υπόθεση: Το φινάλε της «Έκτης Συμφωνίας» του Μάλερ, γνωστής και ως «Τραγικής», βρίσκεται πίσω από τον τίτλο του «The Last Hammer Blow», όπου ο ήρωας του έργου δέχεται τρία χτυπήματα της μοίρας, τα οποία συμβολίζονται μουσικά από τρία χτυπήματα των κρουστών της ορχήστρας.
Ένας δεκατριάχρονος, που μπαίνει στον κόσμο της μουσικής ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τον άγνωστο πατέρα του, πρόκειται να σας καθηλώσει με την ερμηνεία του.

Παρασκευή στις 22:00
«Όλοι λένε σ’ αγαπώ»
(Everyone Says I Love You)

Μουσική κομεντί, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Ιταλίας-Γαλλίας-Μαρόκου 1996.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Γούντι Άλεν, Γκόλντι Χον, Νάταλι Πόρτμαν, Ντρου Μπάριμορ, Άλαν Άλντα, Τιμ Ροθ, Έντουαρντ Νόρτον, Γκάμπι Χόφμαν, Λούκας Χάας
Υπόθεση: Μια πολυμελής και κάπως εκκεντρική οικογένεια ζει στην Βόρειο Ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης και μας προσκαλεί να ξετυλίξουμε μαζί τους το μπερδεμένο κουβάρι των ανθρώπινων σχέσεων με απίστευτο χιούμορ και θετική διάθεση, μέσα από την σκηνοθετική ματιά του Γούντι Άλεν αλλά και πολύ τραγούδι.