«Αυτό το κείμενο είναι ένα ψευδές κατασκεύασμα εντυπωσιασμού»

«Αυτό το κείμενο είναι ένα ψευδές κατασκεύασμα εντυπωσιασμού»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Απάντηση στον Αντώνη Μποσκοΐτη.

20 Ιουνίου 2022

Χθες ο Αντώνης Μποσκοΐτης έγραφε για «έναν τύπο που καθόταν ακριβώς από πίσω μου», τον Θανάση, που βρισκόταν στο Ηρώδειο με μία φίλη του και δεν τους άφησαν να δουν τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα. Λάβαμε ένα mail λοιπόν από την φίλη του Θανάση (που δεν είναι φίλη αλλά αδελφή του) και η οποία παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. Εννοείται πως τα πλήρη στοιχεία της είναι στη διάθεσή μας, απλώς δεν θέλει να βγει με το όνομά της για δικούς της προσωπικούς λόγουςΙδού:

Ο Θανάσης που λέει ο Μποσκοΐτης είναι ο αδελφός μου και η φίλη του που υποστηρίζει τον Τσίπρα είμαι εγώ.

Λοιπόν, λέει ανακρίβειες και ψέματα ο άνθρωπος. Πράγματι κάναμε κουβέντα στο διάλειμμα πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και μόνο, τονίζω. Δεν υποστήριξε ούτε μια φορά τον Μητσοτάκη. Βασικά ούτε που τον ανέφερε. Και το «άλλο άκρο» που λέει, αφορούσε το να μην πηγαίνει στο άλλο άκρο εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, θέμα με το οποίο διαφωνεί και τον ακυρώνει τελείως τον Τσίπρα τον οποίο και ψήφισε. Καμία στιχομυθία δεν έγινε με κανέναν, ούτε στο «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» που κορυφώνει την ένταση της ιστορίας που έγραψε.

Αυτό που γινόταν όμως σε όλη τη συναυλία ήταν ότι ο Μποσκοΐτης, που χάρις στο κείμενο μάθαμε και ποιος ήταν τελικά αυτός, με τη φίλη του μίλαγαν σχεδόν συνέχεια και σχετικά δυνατά. Επομένως θα μπορούσαμε να πούμε εμείς ότι αυτοί δεν μας άφηναν να ακούσουμε τη συναυλία με την ησυχία μας. Στη συναυλία εμείς σιγοτραγουδάγαμε μαζί με όλο τον κόσμο κι ακούγαμε με αφοσίωση. Κι επειδή ήταν στο οπτικό μου πεδίο διέκρινα ότι και ο Λάλας παρακολουθούσε επίσης με αφοσίωση τη συναυλία. Δεν μιλάγαμε. Σε αντίθεση με τον Μποσκοΐτη που και μίλαγε και έστηνε αυτί να παρακούει.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί έτσι όπως τα έγραψε. Θέλει να μας πει ο κύριος αυτός ότι δεν είναι καθένας ελεύθερος να συζητάει για τα κοινά θέματα και μάλιστα μ' έναν δικό του άνθρωπο χωρίς να επιβάλλεται στους γύρω του όπως ο εν λόγω κύριος που ξεκινάει το κείμενο του λέγοντας ότι ήθελε να τσακωθεί κιόλας επειδή έτυχε να ακούσει ή να παρακούσει ξαναλέω;

Αυτό το κείμενο είναι ένα ψευδές κατασκεύασμα εντυπωσιασμού. Και είναι κακή αισθητική τελικά. Και δεν βγαίνεις από μια τέτοια συναυλία, τέτοιου μεγέθους για να γράφεις τέτοια πράγματα. Προφανώς δεν κατάλαβε τίποτα κι είχε την ανάγκη να κάνει θέμα. Δεν τιμάει ούτε τη συναυλία, ούτε τον Νταλάρα, ούτε κανέναν. Ένα Ηρώδειο όλο συγκινημένο. Κι εμείς με τον αδελφό μου επίσης. Δεν στενοχωριέμαι ακριβώς, θλίβομαι που υπάρχουν τέτοιες πένες που τις διαβάζει και τις εμπιστεύεται το κοινό κι ο κόσμος στα social.