Αγόρασε τον Party 104 ο Γιάννης Αλαφούζος;

Αγόρασε τον Party 104 ο Γιάννης Αλαφούζος;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τον ραδιοσταθμό του Μένιου Φουρθιώτη.

13 Ιουλίου 2022

Με την εξαγορά ραδιοφωνικού σταθμού φαίνεται πως σχετίζεται η παρασκηνιακή κινητικότητα, που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στον όμιλο ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Αλαφούζος απέκτησε τον Party 104, το -παρατημένο στην τύχη του- ραδιόφωνο του Μένιου Φουρθιώτη. Η πλευρά του ομίλου έκανε προτάσεις και σε άλλους μουσικούς σταθμούς, κίνηση που δείχνει την πρόθεσή του για επιστροφή στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο εν λόγω ραδιοσταθμός είναι από τους πιο «αόρατους» των FM της Αθήνας. Ξεκίνησε το 2000 ως Παρέα 104 από τον αείμνηστο Δημήτρη Ρίζο, μην καταφέρνοντας ποτέ να γίνει εξίσου ανταγωνιστικός με τα υπόλοιπα ελληνικά mainstream ραδιόφωνα. Παρέμεινε στα χέρια του μέχρι το 2016, οπότε και πουλήθηκε στον Φίλιππο Βρυώνη, βγάζοντας για πρώτη φορά πλήρες πρόγραμμα ως Party 104. Το τελευταίο διάστημα πριν την πώληση είχε ενοικιαστεί από τον όμιλο Mad.

Δύο χρόνια αργότερα η συχνότητα μεταβιβάστηκε ξανά, αυτή τη φορά στον Μένιο Φουρθιώτη. Οι πολύ συχνές αλλαγές στο πρόγραμμα του Party 104 δεν κατάφεραν και πάλι να τον ανεβάσουν, με αποτέλεσμα να πέσει ξανά σε «λήθαργο». Η «ταφόπλακα» στο εγχείρημα μπήκε με το ξεκίνημα των περιπετειών του Μένιου Φουρθιώτη με τη δικαιοσύνη, και τον έλεγχο από την εισαγγελεία στην εταιρεία του σταθμού για απάτη σε βάρος του δημοσίου.

Σήμερα ο Party 104 είναι ένα ραδιόφωνο-φάντασμα. Χωρίς εκπομπές, χωρίς διαφημίσεις, χωρίς δραστηριότητα στο διαδίκτυο και με περιορισμένη κάλυψη στα FM, παρόλο που περιλαμβάνεται από το ΕΣΡ στους νομίμως λειτουργούντες. Η εικόνα αυτή, ωστόσο, ενδέχεται να αλλάξει και η συχνότητά του να γίνει η τρίτη που θα διαθέτει ο όμιλος ΣΚΑΪ, μετά τον ΣΚΑΪ 100.3 και τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6.