Έρχεται το επίσημο λανσάρισμα της ΕΡΤ News

Έρχεται το επίσημο λανσάρισμα της ΕΡΤ News
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά από 6 μήνες δοκιμαστικής λειτουργίας.

25 Αυγούστου 2022

Μονιμοποιείται ως το (νέο) τέταρτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης η ΕΡΤ News. Η επίσημη πρεμιέρα της θα γίνει την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ξεκινώντας εκπομπές σε υψηλή ευκρίνεια στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, και δορυφορικά στις πλατφόρμες της Cosmote TV και της Nova. Ένα από τα βασικότερα «συστατικά» του προγράμματος της ΕΡΤ News, εκτός από τις δικές της ενημερωτικές εκπομπές, θα είναι η συνεργασία της με το Euronews, τις ειδήσεις του οποίου θα μεταδίδει στις 13.00, στις 16.00, στις 19.00 και στις 22.00.

Το νέο κανάλι της ΕΡΤ θα εκπέμπει ενημερωτικό πρόγραμμα όλο το 24ωρο, με τη μέθοδο του «L Banner». Ένα ειδησεογραφικό «εργαλείο», όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την ιρλανδική RTÉ και συνδυάζει την κανονική ροή προγράμματος με τη ροή ειδήσεων, για τα άτομα με προβλήματα ακοής. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που σας αποκαλύψαμε ΕΔΩ, με το οποίο -τουλάχιστον στην αρχική του μορφή- η ΕΡΤ News θύμιζε ειδησεογραφικό κανάλι... περασμένων δεκαετιών.

Η επίσημη παρουσίαση της ΕΡΤ News έγινε με ένα promo video, στο οποίο προβάλλονται όλοι οι νέοι ειδησεογραφικοί χώροι του Ραδιομεγάρου. Το control room, το graphics room και το στούντιο ειδήσεων του καναλιού, το νέο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος 105.8 και η νέα αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ.