Ο Bruce Springsteen ανακοίνωσε νέο άλμπουμ

Ο Bruce Springsteen ανακοίνωσε νέο άλμπουμ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Only the Strong Survive με διασκευές σόουλ κομματιών.

29 Σεπτεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Bruce Springsteen ανακοίνωσε ένα νέο άλμπουμ με διασκευές soul τραγουδιών, το «Only the Strong Survive» που θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου. Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία σε βινύλιο, CD και ψηφιακό download.

Οι φήμες για ένα νέο άλμπουμ του Springsteen άρχισαν να κυκλοφορούν αφού ο ιδρυτής του Rolling Stone Jann Wenner ανέφερε τυχαία την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Billboard. "Είμαι κάπως κολλημένος με τη μουσική που μου άρεσε όταν ήμουν νέος", σημείωσε το πρώην στέλεχος του περιοδικού. "Δώστε μου τους Stones. Υπάρχει ένας νέος δίσκος του Bruce [Springsteen] που βγαίνει αυτό το φθινόπωρο, ο οποίος είναι εκπληκτικός. Τον ακούω".

Το νέο άλμπουμ είναι το 21ο στούντιο LP της μακράς καριέρας του Springsteen. Το τελευταίο άλμπουμ του αφεντικού, το Letter to You, κυκλοφόρησε το 2020. Μπορείτε να ακούσετε το πρώτο single από το άλμπουμ, μια διασκευή στο "Do I Love You (Indeed I Do)" του Frank Wilson.

Σε ένα βίντεο στο YouTube, ο Springsteen εξήγησε την προέλευση και την καλλιτεχνική σημασία του νέου LP. "Τώρα, λίγο μετά το Letter to You, και ακόμα κατά τη διάρκεια του κλειδώματος του COVID, πήγα στο στούντιό μου για να ηχογραφήσω κάποια μουσική που δεν είχα γράψει αλλά ένιωθα ότι θα ήθελα να ηχογραφήσω, και αυτό ήταν κάτι που είχα να κάνω από το [2006] The Seeger Sessions", είπε. "Πριν το καταλάβω, είχα κάνει ένα άλμπουμ. Αλλά βέβαια, το πέταξα έξω, γιατί έτσι είμαι εγώ, και έτσι αρχίζουμε απο την αρχή. Έτσι, όπως και στο παρελθόν, χωρίς ποτέ να πτοούμαι, συνέχισα να ηχογραφώ, και στη δεύτερη προσπάθειά μου, βρήκα ένα θέμα που ήθελα να εξερευνήσω.

"Τώρα, πέρασα την επαγγελματική μου ζωή με τη φωνή μου στην υπηρεσία των τραγουδιών μου - περιορισμένη από τις ενορχηστρώσεις μου, από τις μελωδίες μου, από τις συνθέσεις μου, από τις κατασκευές μου. Η φωνή μου ερχόταν πάντα δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη στην έκφραση αυτών των στοιχείων", συνέχισε. "Αλλά αυτή τη φορά, αποφάσισα να κάνω κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ πριν: να φτιάξω μουσική που να επικεντρώνεται γύρω από το τραγούδι, γύρω από την πρόκληση της φωνής μου. Τώρα, στα απομνημονεύματά μου, δίνω στη φωνή μου λίγο μικρότερη σημασία λέγοντας ότι δεν πίστευα ότι είχα μεγάλη φωνή. Αλλά μόλις ξεκίνησα αυτό το πρότζεκτ, αφού άκουσα μερικά από τα πράγματα που κόψαμε, σκέφτηκα: "Η φωνή μου είναι γαμάτη! Είμαι 73 χρονών και τα σπάω όλα. Είμαι ένας καλός γέρος!""

Η είδηση του Only the Strong Survive έρχεται την ώρα που ο Springsteen ετοιμάζεται για μια περιοδεία το 2023. Η περιοδεία ξεκινάει την 1η Φεβρουαρίου στην Tampa και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Απριλίου στο Newark, N.J. Από εκεί, το αφεντικό θα πάει στο εξωτερικό για μια σειρά από ευρωπαϊκές ημερομηνίες.

Bruce Springsteen, 'Only the Strong Survive' Track Listing

1. "Only the Strong Survive" (Originally performed by Jerry Butler)
2. "Soul Days" (Dobie Gray) feat. Sam Moore
3. "Nightshift" (The Commodores)
4. "Do I Love You (Indeed I Do)" (Frank Wilson)
5. "The Sun Ain't Gonna Shine Anymore" (Frankie Valli / The Walker Brothers)
6. "Turn Back the Hands of Time" (Tyrone Davis)
7. "When She Was My Girl" (The Four Tops)
8. "Hey, Western Union Man" (Jerry Butler)
9. "I Wish It Would Rain" (The Temptations)
10. "Don't Play That Song" (Ben E. King / Aretha Franklin)
11. "Any Other Way" (William Bell / Jackie Shane)
12. "I Forgot to Be Your Lover" (William Bell) feat. Sam Moore
13. "7 Rooms of Gloom" (The Four Tops)
14. "What Becomes of the Brokenhearted" (Jimmy Ruffin)
15. "Someday We'll Be Together" (Johnny & Jackey / Diana Ross and the Supremes)