Ο Phil Collins και οι Genesis πωλούν τα δικαιώματα των τραγουδιών τους

Ο Phil Collins και οι Genesis πωλούν τα δικαιώματα των τραγουδιών τους
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια.

30 Σεπτεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο Phil Collins και οι Genesis προστίθενται κι αυτοί στον κατάλογο των κλασσικών ροκ συγκροτήματα - καλλιτεχνών που εξαργυρώνουν τον παλιό τους κατάλογο.

Έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια από την Concord Music Group για τα δικαιώματα των τραγουδιών τους μαζί ως Genesis και ως σόλο καλλιτέχνες, αναφέρει η Wall Street Journal. Η μουσική που πιστώνεται στον πρώην τραγουδιστή των Genesis Peter Gabriel δεν αποτελεί μέρος αυτής της πώλησης. Κάποιου είδους συμφωνία ήταν στα σκαριά εδώ και καιρό. Το Billboard ανέφερε στις αρχές Ιανουαρίου ότι ο Tony Smith, μάνατζερ τόσο του Collins όσο και των Genesis, "έκλεισε διακριτικά" μια συμφωνία για τη ροή εισοδήματος σε μερικούς αγοραστές. Το δημοσίευμα εκτιμούσε τότε ότι μόνο τα εκδοτικά δικαιώματα του Collins ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε περίπου 6,2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Οι Genesis κυκλοφόρησαν 15 στούντιο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων πολυπλατινένιων άλμπουμ στο Top 10 από το 1981. Ο Collins πρόσθεσε οκτώ σόλο LPs, κερδίζοντας οκτώ Grammy καθώς και ένα Όσκαρ για το "You'll Be in My Heart" από την ταινία Tarzan της Disney το 1999. Ο Rutherford έχει κυκλοφορήσει εννέα άλμπουμ ως μέλος των Mike + the Mechanics και δύο σόλο πρότζεκτ. Ο Banks έχει επίσης έξι σόλο LPs.

Ο Collins και οι Genesis, οι οποίοι πρόσφατα επανενώθηκαν για την πιθανώς τελευταία τους περιοδεία, δεν είναι καθόλου οι πρώτοι που πωλούν τα εκδοτικά τους δικαιώματα. Οι κληρονόμοι του David Bowie "έδωσαν" τα δικαιώματά του στη Warner Chappell Music σε μια συμφωνία που φέρεται να αξίζει τουλάχιστον 250 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφερε το αρχικό δημοσίευμα του Billboard. Ο Bob Dylan και ο Bruce Springsteen έχουν επίσης πουλήσει τα δικαιώματα του καταλόγου τους για 400 και 500 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Η Concord είναι μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες μουσικές εταιρείες της βιομηχανίας και έχει αναλάβει τη διαχείριση των εκδόσεων Collins και Genesis μετά την εξαγορά της Imagem Music Group το 2017.