Ο Neil Young ανακοίνωσε ένα νέο άλμπουμ με τους Crazy Horse

Ο Neil Young ανακοίνωσε ένα νέο άλμπουμ με τους Crazy Horse
Ακολουθήστε μας στο Google news

World Record

02 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Το World Record θα κυκλοφορήσει στις 18 Νοεμβρίου και θα είναι το 42ο άλμπουμ του Young και το 15ο με τους Crazy Horse. Το άλμπουμ είναι σε συμπαραγωγή του Young και του Rick Rubin.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το World Record βρίσκει τον Young να "αναπολεί με ευγνωμοσύνη τα δώρα που του έδωσε η Γη και να βάζει πλώρη για ένα αβέβαιο μέλλον με την ελπίδα ότι μπορούμε να διορθώσουμε αυτό το μεγάλο, μπλε και πράσινο πλοίο".

Τον Ιούλιο του 2022, ο Young ανακοίνωσε ότι το World Record είχε ολοκληρωθεί. "Τώρα, με αυτή την ηχογράφηση, κάτι ξεχωριστό συμβαίνει και ξέρουμε ότι έχουμε ένα καλό", έγραψε τότε στην ιστοσελίδα του, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν μερικοί μήνες μέχρι το άλμπουμ να κυκλοφορήσει κανονικά σε μορφή βινυλίου. "Οι ακροατές θέλουν το βινύλιο για την ποιότητά του και αξίζει να περιμένουμε".

Το World Record, όπως και πολλά άλλα άλμπουμ του Young με τους Crazy Horse, ηχογραφήθηκε ζωντανά. Στη συνέχεια έγινε μίξη σε αναλογική κασέτα στο στούντιο Shangri-La του Rubin στην Καλιφόρνια. Για τη "βελτιστοποίηση της ποιότητας του ήχου", η έκδοση βινυλίου του World Record θα κυκλοφορήσει ως διπλό άλμπουμ τριών όψεων, με χαρακτική στην τέταρτη πλευρά. Επιπλέον, θα υπάρξει μια περιορισμένης έκδοσης έκδοση του δίσκου σε διαφανές βινύλιο, η οποία θα διατίθεται μέσω επιλεγμένων ανεξάρτητων λιανοπωλητών. Το World Record θα κυκλοφορήσει επίσης σε κασέτα και διπλό CD, καθώς και σε πολλαπλές ψηφιακές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Apple και Qobuz.

Τον Ιούλιο, ο Young σημείωσε ότι, παρά τη συνεργασία με την ίδια μπάντα, το World Record είναι "διαφορετικό" από το τελευταίο του άλμπουμ, το 2021's Barn. "Η πραγματική μαγεία διαρκεί", είπε, "και νομίζουμε ότι την έχουμε".
Μετά το tracklist ακολουθεί το single προπομπός του lp, "Love Earth."

Neil Young With Crazy Horse, 'World Record' Track Listing

1. "Love Earth"
2. "Overhead"
3. "I Walk With You (earth ringtone)"
4. "This Old Planet (changing days)"
5. "The World (is in trouble now)"
6. "Break the Chain"
7. "The Long Day Before"
8. "Walkin’ on the Road (to the future)"
9. "The Wonder Won’t Wait"
10. "Chevrolet"
11. "This Old Planet reprise"