Επιτέλους η ΕΣΗΕΑ ζητά την παρέμβαση του ΕΣΡ για τον παιδοβιαστή

Επιτέλους η ΕΣΗΕΑ ζητά την παρέμβαση του ΕΣΡ για τον παιδοβιαστή
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για την ακρίβεια, για την προβολή της είδησης για τη 12χρονη.

11 Οκτωβρίου 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης έστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Αθανάσιο Κουτρουμάνο ζητώντας του να πάρει θέση (το ΕΣΡ) για τον τρόπο που προβάλλεται η είδηση σχετικά με την 12χρονη.

«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της 12χρονης παρατηρήθηκε έντονη, χωρίς φραγμό και κατά παράβαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας προβολή της είδησης ιδίως από τους τηλεοπτικούς σταθμούς», γράφει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. «Η δημοσιογραφία για να είναι αποτελεσματική, αδιάβλητη και χρήσιμη χρειάζεται ΜΜΕ που σέβονται την αποστολή τους, την προσωπικότητα του ατόμου και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής. Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να επιληφθείτε του θέματος».

«Βιώνει έναν εφιάλτη καθημερινά, ξανά και ξανά, με όλη αυτή τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα και με τους δημοσιογράφους που είναι καθημερινά κάτω από το σπίτι της» είπε χθες για τη μικρή, η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Υπενθυμίζουμε πως Τατιάνα Στεφανίδου στον Alpha και Νίκος Ευαγγελάτος στο Mega, έδειξαν στην τηλεόραση φωτογραφίες της 12χρονης. Μιλάμε για τηλεοπτική φρίκη.