The AC/DC AB/CD High-Voltage Alphabet

The AC/DC AB/CD High-Voltage Alphabet
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι AC/DC εμπνέουν παιδικό βιβλίο.

12 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Οι AC/DC αποτέλεσαν την έμπνευση για ένα νέο παιδικό αλφαβητάρι στην πατρίδα τους. Το AC/DC AB/CD High-Voltage Alphabet θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου μέσω της Love Police, ενός αυστραλιανού πρακτορείου περιοδειών, εταιρείας merchandising και δισκογραφικής εταιρείας. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τον Paul McNeil, το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και παρουσιάζει το αλφάβητο όπως απεικονίζεται με πολύχρωμες εικόνες και χιούμορ εμπνευσμένο από το συγκρότημα.

Για παράδειγμα, "A είναι για τον Angus [Young], που θεωρεί καλή τύχη να φορά σχολική στολή και να περπατά σαν πάπια". Ή, "Το C είναι για τον Cliff [Williams], που παίζει μπάσο, του αρέσουν μόνο 4 νότες και έχει ωραίο πρόσωπο".

Σε δήλωσή του, ο ιδρυτής της Love Police Brian Taranto είπε ότι ήταν "τιμή" που εργάστηκε για το βιβλίο. "Ναι, είναι ένα παιδικό βιβλίο, αλλά κάθε οπαδός των AC/DC ή της μουσικής θα βρει κάτι σε κάθε σελίδα", πρόσθεσε. "[Ο McNeil] έχει κάνει μια γλυκιά αλλά ροκ δουλειά. Ανυπομονούμε να εκπαιδεύσουμε μια άλλη γενιά ροκ εν ρολ!"

Το βιβλίο είναι το τέταρτο στη σειρά αλφαβητικών βιβλίων της Love Police με θέμα τη μουσική για παιδιά. Ξεκίνησε το 2007 με το M Is For Metal, συνεχίστηκε το 2008 με το Never Mind Your Ps & Qs: Here's The Punk Alphabet, και ξανά το 2009 με το ABC&W: The Country And Western Alphabet Book.

Το AC/DC AB/CD High-Voltage Alphabet δεν είναι το μόνο λογοτεχνικό έργο που σχετίζεται με τους AC/DC και θα κυκλοφορήσει σύντομα. Αυτόν τον μήνα αναμένεται να φτάσουν τα απομνημονεύματα του τραγουδιστή Brian Johnson, The Lives of Brian, μέσω της Penguin Books στο Ηνωμένο Βασίλειο.