Η Pattie Boyd κυκλοφορεί το βιβλίο «My Life in Pictures»

Η Pattie Boyd κυκλοφορεί το βιβλίο «My Life in Pictures»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η σύζυγος του George Harrison και του Eric Clapton

17 Οκτωβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ένα βιβλίο που περιγράφεται ως "ένας πολυτελής οπτικός θησαυρός με φωτογραφίες, επιστολές, ημερολόγια και πολλά άλλα από το εμβληματικό μοντέλο μόδας, φωτογράφο, σύζυγο του George Harrison και του Eric Clapton και μία από τις πιο διάσημες μούσες του 20ού αιώνα" έρχεται από την Pattie Boyd. Το μοντέλο, φωτογράφος και συγγραφέας θα δει το βιβλίο της, Pattie Boyd: My Life in Pictures, που θα εκδοθεί από την Reel Art Press στις 18 Οκτωβρίου 2022 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αμερικανική έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 20 Δεκεμβρίου. Στις 18 Αυγούστου, η Boyd αποκάλυψε ότι ο Ronnie Wood έχει γράψει τον πρόλογο.

Από την αρχική ανακοίνωση της 1ης Ιουνίου: Η Boyd βρισκόταν στο επίκεντρο της μουσικής και ποπ-κουλτούρας του Λονδίνου στις δεκαετίες του 1960 και 1970. Ο νέος τίτλος περιλαμβάνει πάνω από 300 φωτογραφίες και έργα τέχνης, με την Boyd να μοιράζεται για πρώτη φορά πλήρη και προσωπική πρόσβαση στο προσωπικό της αρχείο. Είναι γνωστή ως η έμπνευση για το "Something" του Harrison και τα "Layla" και "Wonderful Tonight" του Clapton. Η αγάπη της Boyd για τη φωτογραφία αναπτύχθηκε την εποχή του γάμου της με τον Harrison. Τεκμηρίωσε την κοινή τους ζωή και αργότερα και τον δεύτερο γάμο της με τον Clapton, αποτυπώνοντας ένα τεράστιο αρχείο εικόνων όχι μόνο ως μέρος δύο από τους πιο διάσημους γάμους όλων των εποχών, αλλά και καταγράφοντας τους στενούς φίλους και συγχρόνους τους, όπως οι Twiggy, David Bailey, Mick Jagger, Billy Preston και οι Beatles.

Το αρχείο της Boyd περιλαμβάνει επίσης επιστολές από τους γάμους της και από φίλους της, όπως ο John Lennon και η Yoko Ono. Περιλαμβάνει ημερολογιακές καταχωρήσεις, αντικείμενα και έργα τέχνης, με πιο γνωστό τον αυθεντικό πίνακα του Emile Frandsen για το εξώφυλλο του άλμπουμ Layla. Διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την πρώιμη καριέρα της ως μοντέλο για τη Vogue και το Vanity Fair, μεταξύ άλλων, δίνοντας ένα συναρπαστικό στιγμιότυπο της αλλαγής που συντελέστηκε στη βιομηχανία του μόντελινγκ από τη μεταπολεμική σεμνή ασπρόμαυρη προσέγγιση στην ψυχεδελική, κοντοφορεμένη, swinging δεκαετία του '60.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πορτραίτα και φωτογραφίες της Boyd που τραβήχτηκαν από μερικούς από τους μεγαλύτερους φωτογράφους του 20ού αιώνα, όπως οι David Bailey, Eric Swayne (που τράβηξε τη φωτογραφία του εξωφύλλου του βιβλίου), Terence Donovan, Robert Freeman και Robert Whitaker. Οι φωτογραφίες ζωντανεύουν ακόμη περισσότερο από τις ιστορίες και τις αναμνήσεις που συνοδεύουν τον Boyd.

Ένας παρόμοιος τίτλος, Pattie Boyd: My Life Through a Lens, είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2020, αλλά αναβλήθηκε αρκετές φορές. Τα απομνημονεύματά της, Wonderful Tonight, έκαναν το ντεμπούτο τους στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times το 2007.

Γεννημένη στην Αγγλία στις 17 Μαρτίου 1944, η Boyd ακολούθησε μια επιτυχημένη καριέρα μοντέλου πριν γνωρίσει τον Harrison στα γυρίσματα της ταινίας A Hard Day's Night του 1964. Οι δυο τους παντρεύτηκαν όταν ήταν μόλις 21 ετών, στις 21 Ιανουαρίου 1966, και η Boyd έγινε πηγή έμπνευσης για τη σύνθεση τραγουδιών του Harrison, προκαλώντας το ενδιαφέρον του για το διαλογισμό και την ανατολική φιλοσοφία.

Ως μέρος της ελίτ του ροκ εν ρολ της δεκαετίας του '60 και του '70, η Boyd τράβηξε αμέτρητα πορτρέτα μερικών από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Οι φωτογραφίες της από τους Beatles, τον Clapton και άλλα είδωλα της ροκ έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.