Σε εταιρεία παραγωγής μέρος του προγράμματος του Attica

Σε εταιρεία παραγωγής μέρος του προγράμματος του Attica
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μέσα από ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό του Δήμου Ασπροπύργου.

18 Οκτωβρίου 2022

Σε ιδιωτική εταιρεία κατέληξε η παραγωγή και διαχείριση του 30% του μηνιαίου προγράμματος του Attica. Ο Δήμος Ασπροπύργου, που λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό, είχε προκηρύξει ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό τον περασμένο Ιούλιο, ζητώντας μεταξύ άλλων από τους ενδιαφερόμενους:

1) Ένα πάγιο χρηματικό ποσό, για μηνιαίο τίμημα, εκφρασμένο σε ελάχιστο μηνιαίο τίμημα, το οποίο δεν θα επιστρέφεται στον ανάδοχο, ασχέτως του τελικού αποτελέσματος της εμπορικής εκμετάλλευσης (ακόμη και αν αυτή είναι ζημιογόνος).
2) Παροχή εγκαταστάσεων για την ψηφιακή εκπομπή μέσω DIGEA του προγράμματός του σε είκοσι τετράωρη βάση με το ανάλογο προσωπικό και τις τεχνικές προδιαγραφές που αναφέρονται στο παράρτημα.
3) Παροχή εγκαταστάσεων πλήρως επιπλωμένων επιφανείας τουλάχιστον 50m2 για την φιλοξενία του προσωπικού του.
4) Τετράωρη παροχή στούντιο πλήρως εξοπλισμένου για την παραγωγή και εκπομπή του προγράμματός του με το ανάλογο προσωπικό και τις τεχνικές προδιαγραφές που αναφέρονται στο παράρτημα.
5) Ανεξάρτητη παραγωγή προγράμματος 12,8 ωρών για λογαριασμό του και το σχεδιασμό της εμπορικής ανάπτυξης του αναδόχου.
6) Προβολή του προγράμματός του τουλάχιστον από ένα συνδρομητικό κανάλι.

Πλειοδότρια εταιρεία, και η μοναδική που κατέθεσε προσφορά, ήταν η «Media Time Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.» με προσφερόμενο μηνιαίο τίμημα τις 20 χιλιάδες ευρώ, 5 χιλιάδες περισσότερα από το όριο που είχε θέσει η δημοτική αρχή. Η εν λόγω εταιρεία παραγωγής συστάθηκε στις 11 Ιουλίου 2022, 10 ημέρες πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού, έχει ως έδρα τα Studio Άλφα στο Μαρούσι, εκεί από όπου εξέπεμπε παλιά το Epsilon, και ως μοναδικός της μέτοχος εμφανίζεται ο Ιωάννης Ντάλλας. Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού της «Media Time», το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 300 χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρει το έγγραφο της προκήρυξης, ο διαγωνισμός έγινε υπό τις προϋποθέσεις της περίπτωσης β' της παραγράφου 12 του άρθρου 1 του νόμου Βενιζέλου (ν. 2328/1995), η οποία αναφέρει τα εξής:

Κάθε επιχείρηση στην οποία χορηγείται άδεια ίδρυσης και λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού είναι υποχρεωμένη να διαχειρίζεται και να εκμεταλλεύεται αυτή η ίδια και απευθείας το σταθμό. Επιτρέπεται μόνο η ανάθεση παραγωγής συγκεκριμένων προγραμμάτων σε επιχειρήσεις παραγωγής προγράμματος. Απαγορεύεται: α) η ανάθεση της εκμετάλλευσης του σταθμού, β) η ανάθεση της παραγωγής ή διαχείρισης του συνόλου του προγράμματος ή ποσοστού του, το οποίο να υπερβαίνει το τριάντα τοις εκατό (30%) του μηνιαίου χρόνου λειτουργίας του σταθμού. Το προηγούμενο εδάφιο δεν αποκλείει την ανάθεση της παραγωγής εκπομπών σε ανεξάρτητους παραγωγούς. Οι εργαζόμενοι με σύμβαση εργασίας και οι συνεργάτες που συνδέονται με σύμβαση έργου και προσφέρουν πραγματικά τις υπηρεσίες τους στο σταθμό, καθώς και οι διαφημιστές και διαφημιζόμενοι θεωρείται ότι συμβάλλονται και με την επιχείρηση που κατέχει την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Το Attica είχε συνάψει και κατά το παρελθόν ανάλογες συμβάσεις για το πρόγραμμά του. Όπως π.χ. με το δίκτυο Hellas Net του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, την περιφέρεια Αττικής και το οικονομικό κανάλι SBC, με το οποίο η συνεργασία λήγει στο τέλος του μήνα.