Δείτε ακυκλοφόρητο βίντεο με τον Tom Petty στο Fillmore το 1997

Δείτε ακυκλοφόρητο βίντεο με τον Tom Petty στο Fillmore το 1997
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λίγο πριν από την κυκλοφορία του box set Tom Petty & the Heartbreakers Live at the Fillmore (1997).

18 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το οκτάλεπτο κλιπ παρακάτω, καθώς το συγκρότημα παίζει κομμάτια όπως τα "Listen to Her Heart" και "Runnin' Down a Dream", καθώς και διασκευές όπως το "Lucille" του Little Richard και το "Call Me the Breeze" του J.J. Cale. "Το Fillmore είναι ωραίο και μικρό", λέει ένας οπαδός σε κάποιο σημείο, "έτσι ώστε να μπορούμε να πλησιάσουμε [τον Petty] και άλλα τέτοια. Έτσι μπορούμε να φτάσουμε ακριβώς εκεί"

Τα πλάνα είναι από ένα περίφημο 20ήμερο που ο Petty και οι Heartbreakers έκαναν στο Fillmore του Σαν Φρανσίσκο. Οι χαρακτηριστικές στιγμές περιελάμβαναν μια χούφτα guest εμφανίσεις από ονόματα όπως ο Roger McGuinn και ο John Lee Hooker, καθώς και δεκάδες διασκευές.

Το Tom Petty & the Heartbreakers Live at the Fillmore (1997) θα κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου. "Είναι μια πολύ καλή απεικόνιση των Heartbreakers που είναι απλά αυθόρμητοι και μέσα στη στιγμή, χωρίς να είναι πολύ προβαρισμένοι", δήλωσε στο UCR ο κιθαρίστας των Heartbreakers, Mike Campbell, στο παρελθόν. "Είμαι πραγματικά περήφανος γι' αυτό".

Ένα μέρος των συναυλιών που ηχογραφήθηκαν στο Fillmore συμπεριλήφθηκε στο High Grass Dogs του 1999, αλλά είναι η πρώτη φορά που το παρακάτω υλικό κυκλοφορεί. Η πορεία θεωρείται ευρέως ως μία από τις πιο εντυπωσιακές ζωντανές προτάσεις του συγκροτήματος.

Ο Petty δήλωσε αργότερα ότι η εμπειρία αυτή δεν ήταν απλώς ένα από τα μουσικά τους αποκορύφωμα, αλλά "ίσως η καλύτερη στιγμή της ζωής μας πραγματικά".