Χάρη στον «απαίσιο ανθρωπάκο» Noel Gallagher

Χάρη στον «απαίσιο ανθρωπάκο» Noel Gallagher
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και ο καυγάς καλά κρατεί...

20 Οκτωβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Liam Gallagher λέει ότι το επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Knebworth 22 δεν θα περιλαμβάνει τραγούδια των Oasis χάρη στον «απαίσιο ανθρωπάκο» Noel Gallagher. Ο τραγουδιστής εμφανίστηκε δύο βραδιές στο Knebworth στο Hertfordshire της Αγγλίας, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Οι κάμερες ήταν εκεί για να καταγράψουν υλικό για το ντοκιμαντέρ της συναυλίας, το οποίο θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα μεταδοθεί σε streaming από το Paramount+.

Οι συναυλίες του Liam για ένα συνολικό κοινό 170.000 ατόμων ήρθαν 26 χρόνια μετά τις δύο συναυλίες των Oasis στο Knebworth μπροστά σε συνολικά 250.000 οπαδούς.

Σύμφωνα με τον Liam, ο αδελφός του και ιθύνων νους των Oasis Noel είχε επίσης πρόβλημα με τον Liam που ερμήνευσε δύο τραγούδια των Oasis στη συναυλία - αφιέρωμα στον Taylor Hawkins τον περασμένο μήνα στο Λονδίνο. Απαντώντας σε ερώτηση ενός από τους followers του στο Twitter, ο Liam έγραψε: "Δεν υπάρχουν τραγούδια των Oasis καθώς ο θυμωμένος πιτσιρίκος τα έχει μπλοκάρει. Μπλοκάρισε επίσης τους Oasis (τραγούδια) που τραγούδησα για το αφιέρωμα στον Taylor Hawkins. Είναι ένα φρικτό ανθρωπάκι".

Αργότερα πρόσθεσε: "Μπορείτε να μας σταματήσετε να χρησιμοποιούμε τα τραγούδια αλλά δεν μπορείτε να σβήσετε τις αναμνήσεις μας. Ντροπή σου Noel Gallagher".

Οι Oasis διαλύθηκαν το 2009 και ο Noel έχει επανειλημμένα αντισταθεί στις φωνές που τους ζητούσαν να επανασυσταθούν, παρά το γεγονός ότι ο Liam έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι πρόθυμος για μια επανένωση.

Ο Liam δημιούργησε τους Beady Eye μετά τη διάλυση των Oasis, κυκλοφορώντας δύο άλμπουμ με το συγκρότημα στο οποίο συμμετείχαν οι πρώην σύντροφοι των Oasis Gem Archer, Andy Bell και Chris Sharrock. Οι Beady Eye διέκοψαν τη συνεργασία τους το 2014.

Νωρίτερα φέτος, κυκλοφόρησε το τρίτο σόλο άλμπουμ του Liam, το C'Mon You Know, το οποίο απέσπασε κριτική τεσσάρων αστέρων στο περιοδικό Classic Rock.