My Radio 104.6: Ξεκίνησε δυναμικά αλλά «κόλλησε» στα χαμηλά

My Radio 104.6: Ξεκίνησε δυναμικά αλλά «κόλλησε» στα χαμηλά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ραδιόφωνο της Άλτερ Έγκο έχει μείνει αρκετά πίσω στον ανταγωνισμό του.

24 Οκτωβρίου 2022

Ένας χρόνος κι ένας μήνας πέρασε από τότε που ο όμιλος του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε το πρώτο του (επίσημο) «μπάσιμο» στα FM, με το My Radio 104.6. Ένα ραδιόφωνο που στήθηκε πάνω στις «στάχτες» του -αποτυχημένου, όπως απεδείχθη, σε επίπεδο ακροαματικότητας- Θέμα FM το οποίο εξαγοράστηκε από την Άλτερ Έγκο έναντι μόλις 150 χιλιάδων ευρώ, από το Πρώτο Θέμα και τον Διονύση Παναγιωτάκη.

Το νέο εγχείρημα είχε σχεδόν όλες τις βάσεις για να μπει δυναμικά στον ανταγωνισμό. Ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας, το Mega και έντυπα μεγάλης αναγνωσιμότητας όπως Το Βήμα, Τα Νέα και το in.gr για να διαφημιστεί. Ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της ραδιοφωνικής αγοράς στην θέση του διευθυντή, τον Νίκο Νικολακόπουλο. Ηχηρές «μεταγραφές» όπως του «Mappes Show» (Δημήτρης Ουγγαρέζος, Stam Din Dan Done, Ιωάννα Λαϊου) και του διδύμου Ζαρίφη-Χρονόπουλου από τον Ρυθμό 94.9, της Ναταλίας Γερμανού από τον Sfera 102.2 και των DJs Valentino και Νίκου Σουλιώτη. Και, φυσικά, «ρευστό» από την μητρική εταιρεία.

Παρόλα αυτά όμως, το My Radio 104.6 δείχνει να αδυνατεί να φτάσει τους βασικούς του αντιπάλους, στον ανταγωνισμό των ελληνικών mainstream ραδιοσταθμών. Στην τελευταία μέτρηση ακροαματικότητας, από τις 11/07 έως τις 11/07 έως τις 02/10, βρέθηκε στην 31η θέση με μέσο όρο 2,7%. 22 θέσεις και 4,6% μακριά από τον πιο κοντινό ανταγωνιστή του, τον Λάμψη 92.3. Στις πιο πρόσφατες τάσεις δε, έως τις 16/10, κατετάγη 33ο ανάμεσα σε 38 ραδιοσταθμούς.

Τι φταίει, λοιπόν, και το My Radio 104.6 έχει μείνει τόσο πίσω; Ο βασικός λόγος είναι ο πολύ μεγάλος ανταγωνισμός στον οποίο βρίσκεται. Για την ακρίβεια, είναι ο μεγαλύτερος στα μουσικά ραδιόφωνα της Αθήνας. Το My Radio 104.6 καλείται να αντιμετωπίσει τον Δρόμο 89.8, τον Ρυθμό 94.9, τον Sfera 102.2 και τον Λάμψη 92.3, οι οποίοι έχουν την τριπλάσια και τετραπλάσια ακροαματικότητα από εκείνο, και όλοι τους διεκδικούν την πρωτιά στους ελληνικούς mainstream. Επιπλέον και οι 4 λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας παγιωθεί στις μνήμες των ακροατών, εν αντιθέσει με το My Radio 104.6 που λειτουργεί εδώ και μόλις έναν χρόνο.

Ένας άλλος λόγος είναι το όνομά του. Λόγω του ότι είναι στα αγγλικά, το My Radio παραπέμπει σε ραδιόφωνο ξένης μουσικής και όχι ελληνικής. Σε αντίθεση, και πάλι, με τους βασικούς ανταγωνιστές του που έχουν όλοι ελληνικά ονόματα. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι ελληνικοί mainstream σταθμοί που χρησιμοποιούν ξένα ονόματα δεν μακροημερεύουν και δεν «μαζεύουν» πολλούς ακροατές στην Αθήνα, όπως π.χ. ο John Greek 88.6 του ομίλου Γιαννίκου, ο Play 88.9 του ΣΚΑΪ και ο Party 104 των Βρυώνη-Φουρθιώτη.

Εσχάτως παρατηρούνται και μερικές αρρυθμίες στο πρόγραμμα του My Radio 104.6. Από τον σταθμό αποχώρησαν ο Stam Din Dan Done, που έκανε εκπομπές για πολλά χρόνια μαζί με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, και η Κόνι Μεταξά. Ειδικά στο καθημερινό δημιουργήθηκαν αρκετά κενά, τα περισσότερα των οποίων καλύφθηκαν εκ των έσω. Μόνο μια παραγωγός εντάχθηκε αυτή τη σεζόν στο δυναμικό του My Radio 104.6, η Εύα Παπαδοπούλου η οποία κάνει εκπομπές 6-7 το πρωί και 8-10 το βράδυ.