Είδαμε τη μίνι σειρά The Playlist στο Netflix για το Spotify

Είδαμε τη μίνι σειρά The Playlist στο Netflix για το Spotify
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ερώτημα είναι ένα: τελικά εκμεταλλεύεται το Spotify τους καλλιτέχνες;

24 Οκτωβρίου 2022

Το Playlist είναι μια μίνι σειρά, όχι ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζει την ιστορία του Spotify. Πως ο Daniel Ek, ο εμπνευστής της πλατφόρμας, μαζί με τον επιχειρηματία Martin Lorentzon, έστησαν μία streaming υπηρεσία για τη μουσική που γρήγορα κατέκτησε την αγορά. Το Spotify εδρεύει στη Σουηδία.

Η σειρά βασίστηκε στο βιβλίο «Spotify Untold» (Sven Carlsson και Jonas Leijonhufvud) και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Per-Olav Sørensen. Μόνο έξι επεισόδια είναι κι ενδιαφέρουν, βασικά, τον κόσμο της μουσικής. Καλά, όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική θα τη δουν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Αλλά βλέπεται, γενικώς. Χωρίς να είναι κάτι το πολύ σπουδαίο.

Το ενδιαφέρον του The Playlist είναι που έχουμε ανά επεισόδιο και μία ματιά. Πώς είδαν κι έζησαν τη γέννηση και την πορεία του Spotify, ο Daniel Ek, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Spotify, ο Martin Lorentzon, συνιδρυτής και κύριος επενδυτής του Spotify, ο Andreas Ehn, ο βασικός προγραμματιστής της πλατφόρμας, η Πέτρα Χάνσον, η δικηγόρος του Spotify. Αλλά βλέπουμε και τον Per Sundin από την πλευρά των δισκογραφικών εταιριών, τον διευθυντή της Sony Music Sweden.

Μεγάλο ρόλο παίζει και η μουσικός Bobbi Thomasson που στο τελευταίο επεισόδιο έρχεται στο επίκεντρο. Σε αυτό το επεισόδιο βλέπουμε πως λειτουργεί το Spotify σε σχέση με τους καλλιτέχνες. Κι εκεί εγείρεται το ερώτημα: εκμεταλλεύεται το Spotify τους καλλιτέχνες; Την απάντηση θα τη βρείτε (;) στο Netflix.

φωτό: Netflix