Έγραψε ο Bon Scott στίχους για το Back In Black;

Έγραψε ο Bon Scott στίχους για το Back In Black;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Brian Johnson των AC/DC καταρρίπτει τη φήμη...

26 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο Bon Scott δεν έγραψε κανέναν στίχο για το Back In Black, επιμένει ο Brian Johnson, παρά τα όσα μπορεί να ισχυριστεί οποιοσδήποτε Αυστραλός συγγραφέας. Ο frontman των AC/DC Brian Johnson διέψευσε τη φήμη ότι ο προκάτοχός του Bon Scott έγραψε στίχους για το Back In Black, το άλμπουμ που αποτελεί φόρο τιμής στον θάνατο του Scott, Στο πρόσφατο βιβλίο του Johnson (The Lives Of Brian), αναφέρεται στη φήμη: "Ήμουν εγώ στην άκρη της πένας, γράφοντας κάθε βράδυ και κάθε πρωί, έχοντας μόνο τον τίτλο για να δουλέψω", γράφει ο Johnson . "Αυτό συνέβη. Αυτή είναι η αλήθεια και πραγματικά ελπίζω ότι αυτό το ξεκαθαρίζει".

Σε μια νέα συνέντευξη στο Rolling Stone, ο Johnson εξηγεί γιατί ένιωσε την ανάγκη να κάνει μια τόσο εμφατική δήλωση για το θέμα. Υπήρχε ένας συγκεκριμένος δημοσιογράφος - ένας συγγραφέας στην Αυστραλία - ο οποίος απλά δεν άφηνε αυτό το πράγμα να φύγει", εξηγεί ο τραγουδίστης. "Και φυσικά, ο Malcolm και ο Angus [Young] έλεγαν: "Τι μαλ.. ίες είναι αυτές;". Και είπα, μακάρι να του το έλεγες. Η στάση τους δε ήταν πάντα, 'Απλά αφήστε το. Απλά άφησέ τον να μιλήσει για τον εαυτό του σε έναν γάμο... νο πρόωρο τάφο". Και βέβαια, μέρα με τη μέρα γινόταν όλο και πιο φανερό ότι ο Bon δεν το είχε κάνει, γιατί τα riff δεν είχαν γραφτεί τότε. Τα αγόρια το δούλευαν ακόμα. Οπότε δεν είπαμε τίποτα γιατί αλλιώς θα του έδινε περισσότερη φήμη.

"Δεν ήταν κάτι που μου έμεινε πολύ", προσθέτει ο Johnson, "αλλά κάθε τόσο, ένας θαυμαστής ερχόταν και έλεγε, 'Αυτός ο τύπος λέει αυτό'. Και στην πραγματικότητα, δεν ήταν αλήθεια. Τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο, δεν είχε διαδοθεί πιο μακριά από την Αυστραλία. Αλλά το θεωρούσα απαίσιο που έπρεπε να εξηγήσω τον εαυτό μου και γι' αυτό στο βιβλίο, πήγα, μια για πάντα, θέλω να βάλω αυτό το μωρό στο κρεβάτι".

Στη συνέντευξη, ο Johnson παραδέχεται ότι μερικές φορές του λείπει το να γράφει στίχους με διπλά νοήματα για το συγκρότημα, αφού ο Malcolm και ο Angus Young είχαν πάρει αυτή την ευθύνη από τον τραγουδιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80.

"Νομίζω ότι αυτό ήταν μια απόφαση της διοίκησης", λέει. "Δεν είχε καμία σχέση με εμένα. 'Άκου, Brian. Νομίζω ότι τα αγόρια θα γράφουν τώρα όλους τους στίχους". Είπα, θα με ξεκουράσει λίγο και δεν θα χρειάζεται να ανησυχώ για το αν θα σκέφτομαι κάτι κάθε τόσο. Ποτέ δεν το σκέφτηκα τόσο πολύ. Απλά είπα, "Εντάξει, αφήστε τα παιδιά να προχωρήσουν και να το κάνουν".

"Και πρέπει να παραδεχτώ ότι μου λείπουν κάποιοι από τους στίχους μου. Υπήρχαν μερικοί υπέροχοι ξέρετε, το Have a Drink on Me. Και στο You Shook Me All Night Long, "She always kept her motor clean." Όλοι ξέρουμε τι εννοούσα, αλλά μου λείπουν τα διπλά νοήματα. Δεν με πειράζει. Δεν με ενοχλεί καθόλου".