Ακούστε τη νέα εκδοχή του November Rain των Guns N Roses

Ακούστε τη νέα εκδοχή του November Rain των Guns N Roses
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για το επερχόμενο box set Use Your Illusion

04 Νοεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Η νέα εκτέλεση περιλαμβάνει μια 50μελή ορχήστρα, σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του συνθέτη κινηματογράφου και τηλεόρασης Christopher Lennertz. Η μίξη του κομματιού έγινε από τον Steven Wilson, ο οποίος έχει επίσης κάνει remix σε άλμπουμ των King Crimson, Jethro Tull, Yes, Rush, Roxy Music, Black Sabbath και Kiss.

"Η νέα έκδοση [του 'November Rain'] είναι η ίδια εκτέλεση με το πρωτότυπο, και μιξαρισμένη πιστά στην καθιερωμένη έκδοση, αλλά με νεοηχογραφημένη ενορχήστρωση που αντικαθιστά τους δειγματοληπτικούς ήχους (sammples) που χρησιμοποιήθηκαν τότε", είχε αποκαλύψει προηγουμένως ο Wilson.

Οι αλλαγές είναι εμφανείς από την πρώτη νότα της νέας έκδοσης. Πλούσιοι ήχοι πιάνου και εγχόρδων ξεκινούν το τραγούδι, αποδίδοντας έναν επιβλητικό ήχο που θυμίζει περισσότερο μουσική επένδυση ταινιών του Χόλιγουντ παρά ένα παραδοσιακό ροκ κομμάτι. Αν και η ενορχήστρωση του τραγουδιού φαίνεται ίδια, αυτά τα νέα, οργανικά στοιχεία δίνουν νέα ζωή σε σύγκριση με τα αρχικά μέρη με συνθεσάιζερ.

Το "November Rain" κυκλοφόρησε αρχικά στο Use Your Illusion I του 1991 και έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των GNR. Αναμφισβήτητα το μόνο πράγμα που ήταν πιο επικό από το ίδιο το τραγούδι ήταν το μουσικό του βίντεο. Το εκτεταμένο κλιπ έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή -και ακριβότερα- στην ιστορία του MTV. Έκτοτε έχει ξεπεράσει τα 1,9 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Το νέο Use Your Illusion box set, με την έκδοση 2022 του "November Rain", θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου.