Από τους Τσιτσάνη και Χατζιδάκι στους Planet Of Zeus: Δήμητρα Γαλάνη

Από τους Τσιτσάνη και Χατζιδάκι στους Planet Of Zeus: Δήμητρα Γαλάνη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τρίτη απόγευμα, στις 7 ακριβώς, χτυπούσα το κουδούνι στο σπίτι της Δήμητρας Γαλάνη .

11 Νοεμβρίου 2022

 

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Με ανέμενε για να ακούσουμε τα καινούργια τραγούδια του νέου της δίσκου. Δεν κρατιόμουν να περιμένω μέχρι την κυκλοφορία του (αρχές 2023 λογικά) γιατί υπήρχε κάτι που με εξίταρε πολύ: τα κομμάτια είναι σε μουσική και στίχους του Σεραφείμ Γιαννακόπουλου των Planet Of Zeus. Καταλαβαίνετε, έτσι; Ένα μέλος μία σπουδαίας stoner μπάντας γράφει για την Γαλάνη. Δύο διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται. Από μόνο του ακούγεται γοητευτικά προκλητικό

Βέβαια οι δύο τους γνωρίζονται πολλά χρόνια και έχουν «κουμπώσει» μεταξύ τους. Οπότε η κυκλοφορία του κοινού τους άλμπουμ έμοιαζε ως και προδιαγεγραμμένη. Και η χημεία τους γίνεται φανερή από το πρώτο-πρώτο άκουσμα. Κάτσαμε λοιπόν με τη Δήμητρα στο γραφείο, απλωθήκαμε στις πολυθρόνες και ακούγαμε δυνατά τα νέα κομμάτια. Πολύ δυνατά. Και με τη Γαλάνη ενδιάμεσα να λέει διάφορες πληροφορίες.

Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Σε όλα τα επίπεδα. Είναι κάτι φρέσκο και καινούργιο. Δεν σας λέω λεπτομέρειες τώρα, θα το κάνω όταν βγει το άλμπουμ. Είναι πάντως κάτι το πολύ ζωντανό. Και μην περιμένετε να ακούσετε τη γνωστή Γαλάνη, έτσι; Με τη σπουδαία φωνή και το γνωστό στυλ. Εδώ είναι (το) κάτι άλλο. Ο Σεραφείμ άλλωστε είναι φλέβα.

Αλλά και η Γαλάνη ρε φίλε, από τον Τσιτσάνη στα 70's και τον Χατζιδάκι στο 80's, στους Planet Of Zeus το 2022. Respect. 

«Ελα» της λέω της Δήμητρας μετά την πρώτη ακρόαση, «βάλε πάλι να το ξανακούσω».

 

 

(φωτό: Mega)