Νέο βιβλίο για τους Genesis

Νέο βιβλίο για τους Genesis
Ακολουθήστε μας στο Google news

Προσεγγίζει με μοναδικό τρόπο την 50χρονη καριέρα του συγκροτήματος

10 Νοεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ένα νέο βιβλίο που καλύπτει ολόκληρη την 50ετή και πλέον καριέρα των Genesis, το Play Me My Song - The Music Of Genesis του Philip Stichtenoth, θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Wymer Publishing στις 17 Μαρτίου.

"Με σχεδόν κάθε τρόπο μέτρησης, οι Genesis είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα, επιδραστικά και διαχρονικά ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών", λένε οι εκδότες. "Φυσικά, η πενήντα και πλέον χρόνια καριέρα του συγκροτήματος έχει επίσης δώσει αφορμή για κάθε είδους σχετική βιβλιογραφία: κάποια κριτική, κάποια βιογραφική και κάποια καθαρά πληροφοριακή. Όλα αυτά είναι ωραία και καλά, αλλά τι θα γινόταν αν αυτά δεν χρειαζόταν να είναι ξεχωριστές ιδέες; Τι θα γινόταν αν ένα βιβλίο μπορούσε με κάποιο τρόπο να τα κάνει όλα αυτά;

"Το " Play Me My Song" θολώνει τα παραδοσιακά όρια της μουσικής λογοτεχνίας, προσεγγίζοντας τη μουσική και την ιστορία του Genesis από πολλές οπτικές γωνίες, προκειμένου να γίνει κάτι που είναι ταυτόχρονα πραγματικά μοναδικό και βαθιά περιεκτικό".

Το βιβλίο 538 σελίδων σε χαρτόδετο στυλ αποτελείται από εκτενή κείμενα σε διαφορετικά στυλ για κάθε τραγούδι και άλμπουμ σε ολόκληρη τη δισκογραφία των Genesis. Το Play Me My Song θα ανακατεύει επίσης ιστορίες τραγουδιών, μουσικές αναλύσεις, κριτικές, αυτοβιογραφικές ιστορίες, και "μια δόση καθαρής ανοησίας για να δημιουργηθεί κάτι εξαιρετικό".