Πέθανε ο Garry Roberts, κιθαρίστας των Boomtown Rats

Πέθανε ο Garry Roberts, κιθαρίστας των Boomtown Rats
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στα 72 του χρόνια.

10 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Οι Boomtown Rats ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του ιδρυτικού κιθαρίστα τους Garry Roberts.
Ο Garry Roberts, ιδρυτικό μέλος των Boomtown Rats, πέθανε σε ηλικία 72 ετών. Η είδηση επιβεβαιώθηκε με ανάρτηση του συγκροτήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δήλωση του συγκροτήματος είχε ως εξής: "Με πολύ μεγάλη θλίψη τα μέλη των The Boomtown Rats ανακοινώνουν σήμερα το πρωί τον θάνατο του Garry Roberts, του φίλου και κιθαρίστα τους. O Pete, ο Bob, ο Simon, ο Darren και ο Al εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους φίλους του. Ένα ανοιξιάτικο βράδυ του 1975, σε μια παμπ στο Δουβλίνο, ο Garry έγινε το ιδρυτικό μέλος αυτού που αποδείχτηκε ότι ήταν ένα σπουδαίο rock 'n' roll συγκρότημα, καθοδηγούμενο σε μεγάλο βαθμό από τον ήχο του, μια καταιγίδα μαζικού θεωρούμενου θορύβου που ξεχύνονταν από τους υπερφορτωμένους ενισχυτές του- και ο οποίος εμψύχωνε όχι μόνο τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ αλλά και το κοινό στο οποίο έπαιζε σε όλο τον κόσμο. Για τους οπαδούς ήταν ο Θρύλος - και ήταν. Για εμάς ήταν ο Gazzer, ο τύπος που συνόψιζε την αίσθηση του ποιοι είναι οι Rats. Γνωρίζαμε τον Garry από τότε που ήμασταν παιδιά και έτσι αισθανόμαστε παράξενα χωρίς αυτόν απόψε. Καλό ταξίδι Gaz. 

Η δήλωση υπογράφεται από τους Bob Geldof, Pete Briquette, Simon Crowe, Darren Beale και Alan Dunne.

Ο Roberts γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1950 και δημιούργησε την πρώτη του μπάντα με τον μελλοντικό ντράμερ των Boomtown Rats Simon Crowe ενώ οι δυο τους φοιτούσαν στο Newtown School στο Waterford. Οι Boomtown Rats σχηματίστηκαν στην κουζίνα των γονιών του στο Dun Laoghaire το 1975, και συνέχισαν να έχουν μια σειρά από επιτυχίες στο Top 40 του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ 1977 και 1980, συμπεριλαμβανομένων δύο Νο1, το Rat Trap και το I Don't Like Mondays. Αφού οι Boomtown Rats έκαναν παύση το 1985, λίγο μετά την εμφάνισή τους στο Live Aid, ο Roberts εργάστηκε ως ηχολήπτης σε συναυλίες για συγκροτήματα όπως οι Simply Red, Orchestral Manoeuvres In The Dark και Flesh For Lulu. Έπαιξε στο σόλο άλμπουμ How To Compose Popular Songs That Will Sell του Bob Geldof το 2011 και ήταν μέλος της αναμορφωμένης σύνθεσης των Boomtown Rats που κυκλοφόρησε το άλμπουμ Citizens of Boomtown το 2019.

Δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία του θανάτου του.